Eesti kaotas avamängu Leedule üheksa väravaga

Postimees Sport
Copy
Hetk Leedu ja Eesti maavõistluselt – palliga Dener Jaanimaa, söötu ootab Markus Viitkar.
Hetk Leedu ja Eesti maavõistluselt – palliga Dener Jaanimaa, söötu ootab Markus Viitkar. Foto: Leedu käsipalliliit

Eesti meeste käsipallikoondis viibib Leedus, et mängida kaks maavõistlust kohaliku rahvusmeeskonnaga. Avamängus Alytuses juhtis Eesti avapoolajal päris pikalt, aga pidi lõpuks tunnistama Leedu 31:22 (13:10) paremust.

Eesti sai kohtumise algul paaril korral juhtima, kui tabasid Karl Toom ja debütant Sander Sarapuu. Seisult 3:3 jäid eestlased aga kümneks minutiks väravata, kuidagi ei tahtnud pallid raamide vahele lennata ning tehti ka söödupraaki. Uskumatu küll, aga sama aja jooksul suutsid leedukad visata vaid ühe värava.

Meie koondise kaitse toimis suurepäraselt ja Armis Priskus tegi paar head tõrjet. Peatreener Thomas Sivertsson otsustas rünnakufaasis asendada väravavahi väljakumängijaga ja 7-6 taktika tõi edu. Ilja Kosmirak viis 17. minutil Eesti uuesti juhtima, 6:5 ja järgmised kaheksa minutit kulgesid samas rütmis – Eesti läks ette, Leedu viigistas.

Dener Jaanimaa tegi 22. minutil seisuks 9:8, siis hakkas ka vastaste kaitse paremini tööle ning tehti 4:0 vahespurt. Leedu kolmeväravalises eduseisus mindi ka puhkepausile pärast Gytis Šmantauskase 13:10 toonud tabamust.

Teise pooltunni algul kiirenes leedukate rünnakutempo, kuid vähemalt esialgu ei jäänud Eesti võlgu. Jaanimaa tabas kolm korda järjest, 35. minutil oli seis 16:14 ja miski ei ennustanud uue mõõna saabumist. See aga tuli ja karmilt – Eesti jäi jälle kümneks minutiks «kuivale» ja sel korral karistasid vastased kiirrünnakutega.

Leedu 6:0 vahespurdi järel oli tänavu jaanuaris EM-finaalturniiril osalenud meeskond 22:14 ees. Eesti püüdis kaitses aktiviseeruda ja leedukaid eksima sundida, kuid rünnakul tuli õnnestumisi harvem kui soovinuks. Leedu sai lõpuks kindla, 31:22 võidu. Eesti kasuks viskas Toom seitse ja Jaanimaa viis väravat.

«Algul toimis kaitse kindlasti hästi ja ka seitsmenda mängija toomine õnnestus. 9:9 seisul aga hakkasime rabistama ja kaotasime rütmi. Mida aeg edasi, seda tuimemaks meie mäng muutus ja üha enam jäime hätta leedukate kiirusega. Liiga palju kaotasime üks-üks olukordi ja kuidagi jäi meil värskusest puudu,» tunnistas Eesti koondise abitreener Martin Noodla.

Maavõistlus: Leedu – Eesti 31:22 (13:10)

13. aprillil 2022, Alytus – Alytuse spordihall.

Kohtunikud: Vaidas Mažeika ja Edvinas Jencevičius (mõl Leedu).

Eesti: Armis Priskus, Averi Hännile; Martin Johannson, Karl Toom (7 väravat), Dener Jaanimaa (5), Alfred Timmo (2), Markus Viitkar, Armi Pärt (1), Sander Sarapuu (1), Kermo Saksing, Mihkel Lõpp (1), Hendrik Koks (2), David Mamporia (1), Sigmar Seermann (1), Sergio-Silver Kreegimaa, Vahur Oolup, Ilja Kosmirak (1). Peatreener Thomas Sivertsson.

Leedu: Rokas Kubilevičius, Matas Pranckevičius; Gerdas Babarskas, Lukas Simenas (3), Karolis Antanavičius (5), Gytis Šmantauskas (1), Lukas Juškenas (2), Eimantas Grimuta, Deividas Jovaišas (4), Laurynas Simanavičius (4), Mykolas Lapiniauskas (2), Martynas Lapinskas, Laurynas Palevičius (3), Romas Aukštikalnis (2), Arminas Stankunas (2), Andrius Montvilas (1), Nedas Buronko (2). Peatreener Gintaras Savukynas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles