Djokovicil kulgeb tennisekarussellile naasmine raskelt

Ville Arike
, reporter
Copy
Hetk Monte Carlo turniiri mängust: Novak Djokovic ei ulatu Alejandro Davidovich Fokina löödud pallini. Ta tunnistas hiljem, et ei jaksanud väljakul vajalikul määral liikuda.  FOTO: Valery Hache / AFP / Scanpix
Hetk Monte Carlo turniiri mängust: Novak Djokovic ei ulatu Alejandro Davidovich Fokina löödud pallini. Ta tunnistas hiljem, et ei jaksanud väljakul vajalikul määral liikuda. FOTO: Valery Hache / AFP / Scanpix Foto: Valery Hache/AFP/Scanpix

Tennisemaailma serblasest esireketi Novak Djokovici elu on raske. Vaktsineerimatuse tõttu ei lastud teda aasta kolmel esimesel kuul peaaegu ühelegi turniirile. Nüüd tegi ta Monte Carlos pärast poolteise kuu pikkust pausi esimese stardi, kuid kaotas kohe esimeses ringis mängijale, kes on terve elu talle alt üles vaadanud.

Djokovic kaotas vene juurtega 22-aastasele hispaanlasele Alejandro Davidovich Fokinale 3:6, 7:6, 1:6. Seejuures olid samad mängijad kohtunud mullu nii liivaturniiril Roomas kui ka Tokyo olümpial ning kahe mängu peale oli Djokovic loovutanud vaid seitse geimi. Nüüd aga ei tekkinud tal maailma edetabelis 46. kohta hoidva mehe vastu erilist võimalust. Tõsi, liival on Davidovich Fokina teiste hispaanlaste kombel väga hea, mullu jõudis ta Prantsusmaa lahtistel veerandfinaali.

«See võit on nõnda eriline, sest kasvasin üles Nole (Djokovici hüüdnimi – toim) mänge vaadates. Olen tema suur fänn. Jälgin teda igal turniiril, igas mängus. Siin Monte Carlos täismaja ees esireketi vastu – nautisin selle mängu igat hetke ja olen väga õnnelik!» ütles Davidovich Fokina väljakul mängujärgses kiirusutluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles