Vene poksija kirus hommikul sõda, õhtul avaldas Putinile toetust (1)

Postimees Sport
Copy
Aleksandr Povetkin.
Aleksandr Povetkin. Foto: imago images/Focus Images/Scanpix

Profikarjääri jooksul võitmatu Ukraina üliraskekaalu poksija Vladislav Sirenko avaldas, et on pärast Venemaa alustatud sõda Ukrainas vestelnud ka sealse poksitähe Aleksandr Povetkiniga. Sirenko arvates on tegemist kahepalgelise inimesega, kes eravestluses ütles ühte, kuid sotsiaalmeedias tegi teist.

Sirenko selgitas, et Povetkin helistas talle sõja esimestel päevadel. «Rääkisin temaga isiklikult telefonis ja selgitasin, mis toimub, milliseid kuritegusid sooritatakse, et see pole erioperatsioon. See on vaid meie rahva hävitamine ja selles pole midagi head. Ta vastas, et tal on kahju, et see juhtub.

Ja samal õhtul postitas ta video, milles ta rääkis oma riigi presidendi toetuseks. Mul polnud sõnu... Teate, ma isegi ei kujutanud ette, et Povetkin suudab sellist asja teha,» rääkis Sirenko XSportile.

Sirenko ütles, et tunneb ajupestud venelastele mingil moel kaasa, sest nad ei hooma tegelikkust. «Minu jaoks suri kogu see rahvas, kogu see kultuur korraga,» lisas ta.

Sirenko on karjääri jooksul olnud treeninglaagris Povetkini sparringupartneriks. 2018. aastal aitas ukrainlane venelasel valmistuda tiitlimatšiks Anthony Joshuaga ja 2020. aastal duelliks Dillian Whiteiga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles