Asendusmees Pearce on valmis Inglismaa koondise EMile viima

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stuart Pearce on valmis EMil Inglismaa koondist juhendama.
Stuart Pearce on valmis EMil Inglismaa koondist juhendama. Foto: SCANPIX

Pärast Fabio Capello ametist lahkumist ajutiselt Inglismaa jalgpallikoondise peatreeneri toolil istuv Stuart Pearce teatas, et on valmis meeskonna ka peatreenerina Euroopa meistrivõistlustele viima.

Pearce on pikaaegne Inglismaa U-21 koondise peatreener ning sel tasemel tal suurturniiride kogemusi jagub. «Kui tahetakse, et ma suvel ameti enda kanda võtaksin, siis olen valmis,» teatas Pearce pressikonverentsil kindlameelselt. «Nad (jalgpalliliit – toim.) teavad mu seisukohta väga hästi. Ma ei ole udujuttu ajanud, ma ei ole keerutanud ega öelnud, et oh, ma ei tea, mida ma teha tahaksin. Nad teavad täpselt, mida ma teha tahan.

Kui soovitakse, et ma meeskonna suvel juhendada võtaksin, siis teen seda hea meelega. Kui soovitakse, et ma annaksin oma teadmised edasi uuele treenerile, siis teen seda sama meelsasti.»

Inglismaa koondise põhiline peatreenerikandidaat on hetkel Harry Redknapp, kuid Tottenhami juhendaja ei soovi enne hooaja lõppu klubi hüljata.

Pearce nimetas ka koosseisu järgmisel kolmapäeval toimuvaks sõprusmänguks Hollandi vastu. Nimekirjas on 25 meest, kellest koguni 11 mängib Inglismaa liigatabelit juhtivates Manchesteri klubides. Pikaaegse noortekoondise juhendajana on Pearce välja jätnud näiteks nii Frank Lampardi, Rio Ferdinandi, Michael Carricki kui ka Peter Crouchi ja proovib nende asemel nooremaid mängumehi. Debütante on siiski vaid kaks, 24-aastane Sunderlandi ründaja Fraizer Campbell ja 22-aastane Manchester Unitedi keskväljamees Tom Cleverley. Kaptenipaela saab tõenäoliselt enda käe ümber Steven Gerrard.

Väravavahid: Scott Carson (Bursaspor), Joe Hart (Manchester City), Robert Green (West Ham United)

Kaitsjad: Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Leighton Baines (Everton), Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Manchester United), Micah Richards (Manchester City), Chris Smalling (Manchester United), Kyle Walker (Tottenham Hotspur)

Poolkaitsjad: Gareth Barry (Manchester City), Tom Cleverley (Manchester United), Stewart Downing (Liverpool), Adam Johnson (Manchester City), Steven Gerrard (Liverpool), James Milner (Manchester City), Scott Parker (Tottenham Hotspur), Ashley Young (Manchester United), Theo Walcott (Arsenal)

Ründajad: Darren Bent (Aston Villa), Fraizer Campbell (Sunderland), Daniel Sturridge (Chelsea), Wayne Rooney (Manchester United), Danny Welbeck (Manchester United)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles