OMAPÄRANE NBA ⟩ Kuidas on kodus istudes võimalik taskusse pista miljoneid dollareid

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Kuigi Luol Deng mängis oma viimase mängu Los Angeles Lakersi eest 2017. aasta oktoobris, oli ta veel järgmisel 2018/19. hooajal LeBron Jamesi järel klubi suuruselt teine palgasaaja.
Kuigi Luol Deng mängis oma viimase mängu Los Angeles Lakersi eest 2017. aasta oktoobris, oli ta veel järgmisel 2018/19. hooajal LeBron Jamesi järel klubi suuruselt teine palgasaaja. Foto: Ron Jenkins

Milwaukee Bucksi mängujuht Jrue Holiday teenis möödunud nädalavahetusel kaheksa sekundi eest 306 000 USA dollarit, mis tunnipalka ümber arvutatuna jahmataks ilmselt ka maailma esimiljardäri Elon Muski. Ent NBAs leidus tänavu pareminigi tasustatud pallureid: mehi, kes pistsid miljoneid taskusse niimoodi, et ei pidanud selle jaoks liigutama lillegi.

See väljend – lillegi liigutama – pole siinkohal isegi ajakirjanduslik liialdus, vaid erinevad NBA klubid maksid tõepoolest kamba peale tänavu ligemale 35 miljonit dollarit meestele, kes on erinevatel põhjustel juba ammu ketsid jalast võtnud.

Mõne puhul tehti see otsus küll tema eest, näiteks tervislikud põhjused ei luba enam mängida, teine jällegi keeras ise asjalood tuksi ning – kuigi rahanatukest veel tiksub – jättis seeläbi lauale veelgi rohkem miljoneid. Ent mõni mees lihtsalt oskaski õigel ajal õigele lepingule allkirja anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles