Poodiumil natsisaluuti teinud venelane sõitis tiimis, millega reisivad kolm Ukraina perekonda

Karl-Joosep Küngas
Copy
Artjom Severjuhhin.
Artjom Severjuhhin. Foto: Kuvatõmmis

Läinud nädalal toimus Euroopa kardisarja osavõistlus Portugalis, kus meedia tähelepanu pälvis venelane Artjom Severjuhhin, kes tegi poodiumil natsisaluuti. 

Rootsi karditiimis Ward sõitnud Severjuhhin andis pärast enda tegu erinevaid intervjuusid, millega püüdis enda käitumist selgitada ja vabandada teguviiside pärast. Tegu oli aga tehtud ja Wardi meeskond viskas venelase enda tiimist välja.

Wardi meeskonna pealik Joakim Ward selgitas Expressenile, et ta ei imesta, kui Severjuhhinit ootab ees eluaegne võistluskeeld. Tema käitumine on aga eriti kummaline, kuna tema mehaanikud on ukrainlased ja meeskonnaga reisib koos kolm Ukraina perekonda.

«Sõja alguses oli Wardi meeskonnas kolm või viis Ukraina mehaanikut. Seal oli olukord, kus ühes meeskonnas oli nii Venemaa sõitja kui ka Ukraina mehaanikud ning see polnud kindlasti kerge. Samas suutis meeskond esialgu kõike rahumeelselt lahendada,» selgitas Soome kardiekspert Jussi Kohtala Soome meediale.

«Wardi meeskonnale oli sport kõige olulisemal kohal, ent nad olid selgelt sõja vastu. Nende kartidel olid «Ei sõjale» loosungid.»

Expressenile on teada, et endiselt reisib Wardi meeskonnaga koos kolm Ukraina perekonda. «Selline olukord teeb mind kurvaks. Teeme kõik, et Ukraina perekonnal oleks toit laual ja katus pea kohal. Sõda on ka meile kõva tagasilöök,» lausus Ward.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles