Maailmameister kritiseeris kergejõustikulegendi Bubkat: ta häbenes sõja nimetamist

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Olga Saladuhha 2019. aasta Doha maailmameistrivõistlustel.
Olga Saladuhha 2019. aasta Doha maailmameistrivõistlustel. Foto: imago images/Chai v.d. Laage/SCANPIX

Kolmikhüppes maailmameistriks tulnud ukrainlanna Olga Saladuhha kritiseeris Ukraina olümpiakomitee presidenti Sergei Bubkat, kes on Ukraina sõjast rääkides jäänud ootamatult pehmeks.

Ukraina rahvasaadiku Saladuhha sõnul ootavad ukrainlased oma liidritelt selgeid ja tugevaid seisukohti, kuid endine teivashüppaja Bubka on selles vallas lati kolinal maha ajanud.

«Vaenlast tuleb nimetada vaenlaseks, sõda sõjaks ja okupatsiooni okupatsiooniks. Just seda tahtsid Ukraina sportlased sõja algusest saati oma olümpiakomitee presidendilt kuulda. Paraku pole seda siiani juhtunud,» lausus Saladuhha, kes krooniti kolmikhüppes maailmameistriks 2011. aastal.

Endise kergejõustiklase sõnul on häbiväärne, et teiste riikide olümpiakomiteede presidendid toetavad Ukrainat rohkem kui Bubka. «Pärast pikka vaikimist avas Bubka lõpuks suu, kuid häbenes kasutada sõna sõda, tunnistada Venemaad agressorina ning mõista hukka Ukraina külade ja linnade okupeerimist. Seda kõike ajal, mil tuhanded Ukraina sportlased kaitsesid oma kodumaad ning kümned kaotasid oma elu,» jätkas Saladuhha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles