15 mängu kaotuseta püsinud Barcelona jäeti eurosarjas poolfinaali ukse taha

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Frankfurdi poolkaitsja Kristijan Jakic laskmas pärast lõpuvilet emotsioonid valla. Taamal pettunud Barcelona mängumees.
Frankfurdi poolkaitsja Kristijan Jakic laskmas pärast lõpuvilet emotsioonid valla. Taamal pettunud Barcelona mängumees. Foto: Enric Fontcuberta/Epa/Scanpix

FC Barcelona jalgpallimeeskond polnud enne neljapäeva kaotanud 15 järjestikuses kohtumises, kuid duellis Frankfurdi Eintrachtiga sai see jada otsa ning sakslased jätsid Kataloonia klubi Euroopa liiga poolfinaali ukse taha. 

Saksamaal toimunud avalahingust 1:1 viigiga kordusmängule vastu läinud Barcelona sai kodusel Camp Nou'l kärmelt külma duši osaliseks, kui Eric Garcia põhjustas kolmandal minutil penalti, mille Filip Kostic ka realiseeris. Poolajale tuli katalaanidel minna koguni 0:2 kaotusseisus, sest 36. minutil sahistas nende väravavõrku veel Rafael Borre.

Kui 67. minutil virutas Kostic veel ka kolmanda, näis Barcelona saatus juba silutud, kuid siis alustasid katalaanid meeletut comeback'i. Esmalt sahistas 84. minutil Sergio Busquets, kuid too tabamus tühistati VARi abil, põhjuseks suluseis. 

90+1. minutil sahistas Busquets uuesti ning see tabamus jäi jõusse. Järgnenud lisaminutitel puhkes platsil ka tõeline kisma ning kaarte jagati laiali tüki neli. 90+10. minutil teenis Barcelona veel penalti, mille Memphis Depay ka realiseeris, kuid selleks hetkeks oli juba liiga hilja. 

Frankfurt võitis kordusmängu 3:2 ning edenes kahe mängu kokkuvõttes 4:3 üldskooriga poolfinaali. Nelja parema seas tuleb neile vastu West Ham United, kes oli eile 3:0 ning kahe mängu kokkuvõttes siis 4:1 üle Lyonist.

Poolfinaalis edenes ka Leipzigi RB, kes oli kahe mängu kokkuvõttes 3:1 (avamäng 1:1, kordusmäng 2:0) üle Bergamo Atalantast. Nende vastaseks on Glasgow Rangers, kes alistas kahe mängu kokkuvõttes 3:2 Braga (avamäng 0:1, lisaajale läinud kordusmäng 3:1).

Euroopa liiga poolfinaalid toimuvad 28. aprillil ja 5. mail. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles