Soome hokilegend ostab Helsingi Jokerit venelastelt välja

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jari Kurri.
Jari Kurri. Foto: Helsingin Jokerit

Soome hokilegend Jari Kurri, kes on ühtlasi ka nende lipulaeva Helsingi Jokerite juhatuse esimees, andis teada, et kavatseb võistkonna venelaste käest välja osta. 

1967. aastal rajatud klubi läks osalistelt venelate valdusesse 2013. aastal, kui võistkonna pikaajaline omanik Harry Harkimo, kelle käe all klubi 90ndatel ka tõeliselt õide puhkes, võttis punti Soome-Vene ärimehed Gennadi Timtšenko (Peterburi SKA president), Arkadi Rotenbergi (Moskva Dinamo esimees) ja Boris Rotenbergi (SKA kaas-omanik). 

Selle käigu tulemusena liitus Jokerit 2014. aastal ka KHLiga, otsus, mis pahandas toona paljusid soomlasi. Harkimo koostöö venelastega kestis kuni 2019. aastani, mil ta ostis väikeosanikud välja ning müüs oma osaluse seejärel edasi Jari Kurrile. 

Kuigi juba toona kirjutati, et Kurrist saab Jokerite ainuomanik, siis tehniliselt toimus müügitehing nõnda, et soomlase nimele kirjutati 60 protsenti meeskonnast ning ülejäänud 40 vormistati Venemaa niklifirma Soome tütarfirma Norilsk Nickel Harjavalta nimele. 

Nüüd andis võistkond aga teada, et Kurri ostab ka ülejäänud meeskonna firmalt välja, saades nõnda Jokerite ainuomanikuks. 

«Meid ootab ees väga suur töö klubi juhtkonna ümberstruktureerimise ja võistkonnale vajaminevate rahaliste vahendite leidmise osas, kuid meil on hea meel, et Soome ärimehed ja firmad soovivad Jokerite selja taga olla,» teatas Kurri. 

Alates 2014. aastast KHLis mänginud Jokerit taandas ennast pärast Ukraina sõda kontinentaalsest hokiliigast ning kuigi seda pole veel ametlikult välja hõisatud, siis järgmisel aastal taasliitutakse ilmselt Soome kõrgliigaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles