Eesti triatlonitalent sattus Hispaanias avariisse

Postimees Sport
Copy
Marti Alt
Marti Alt Foto: Instagram @altmarti

Eesti triatleet Marti Alt elas märtsikuu esimesel päeval üle karmi ehmatuse, kui Hispaanias toimunud treeninglaagris sõitis talle otsa auto. Poolteist kuud hiljem on noormees suurem osa vigastutstest õnneks seljatanud.   

Oma ühismeediasse tehtud postitust alustab Alt küsimusega: mis tunne on kui auto sulle otsa sõidab?

«Nagu siin eelnevalt mainitud on, siis 01.03 sõitis mulle otsa sõiduauto. Hispaania haiglas diagnoositi mul randme, hüppeliigese, puusa ning õlaliigese tugev põrutus. Suuremad marrastused oli vasakul abaluul, seljal, vasakul puusal ning vasakul küünarnukil. Pea päästis mu kiiver.

Esimestel päevadel olid selg ning puus väga kanged. Seljast painutada ei olnud võimalik, see muutis toolilt tõusmise, voodisse saamise ja püsti saamise väga raskeks. Jalutamist alustada oli raske, aga kui juba hoo sisse sai siis oli võimalik ilma lonkamata kõndida. Kui aga kuskil foori taga vms pidi seisma jääma, siis uuesti käima saamine võttis aega.

Pärast esimest rattatreeningut (08.03), tekkis tugev verevalum mu vasaku käe peopessa ning ranne läks tursesse. Natukese aja pärast ei tundnud ma enam vasaku käe pöialt, selline tunne oli nagu see oleks amputeeritud. Turse alanes õhtuks ning verevalum hakkas ka õhtul kaduma.

Järgmisel päeval pärast treeningut tekkis mul paremale küünarvarrele suur verevalum. See tulenes selles, et seal olid haiglas paigaldatud kanüül. Alguses oli see väga hirmuäratav, kuid hiljem jõudsime kiiresti järeldusele, miks see tekkis.

Iga päevaga läks asi paremaks, haavad paranesid ilusti, liigesed hakkasid vaikselt liikuma, kuid vasaku käe ranne oli ikkagi väga tundlik. Eestisse jõudes ootas mind arst, kes vaatas mu kulli pilguga üle ning tegi vereproovi. Vereproov oli korras, kuid röntgenid näitasid randmes ohumärke. Mind suunati edasi kompuutertomograafiasse. Seal avastati, et mul on randmes pisike vabakeha. Operatsiooni, ortoosi vms hetkel ei määratud ning oodatakse 1. maid, siis vaadatakse juba edasi.

Mis sai aga autojuhist? Autojuht jäi sündmuspaigale ning mul on olemas kõik tema andmed. Hetkel oodatakse minu taastumise järgi, et saaks jätkata uurimiste ja muude toimingutega. Rohkem detaile hetkel ma avaldada ei saa,» kirjutas mullu Tallinna Ironmanil 18-24-aastaste meeste vanuseklassis triumfeerinud Alt, kes kavatseb juba homme Kadrina Basseinitriatlonil taas võistlustulle astuda. 

Ratta selga ta meeskondlikul võistlusel veel istuda ei saa, kuid ujumise ja jooksudistantsi kavatseb noormees läbida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles