Ukraina jättis endale mõned agressorriikidest pärit sportlased, kellest paar aitab neid sõja ajal (1)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Darja Blaško Ukraina koondise värvides.
Darja Blaško Ukraina koondise värvides. Foto: Jure Makovec/AFP/Scanpix

Ukraina laskesuusakoondises oli küllaga kodustatud sportlasi. Neli Venemaal sündinud biatleeti on rahvusesindusest nüüd välja visatud, kuid leidub ka neid, kes saavad Ukraina lipu all jätkata.

Näiteks on koondisest kinga saanud Olga Abramova, Oksana Moskalenko, Jekaterina Behh ja Darja Sidorova. Neist viimane sai Ukraina kodakondsuse alles mullu ning on ka avalikult öelnud, et tema ei poolda venelaste alustatud sõda Ukrainas.

Väljaanne Sport.ua kirjutab, et Ukraina koondises on seega alles kaks Venemaal sündinud sportlast: Nadežda Belkina ja Anastassia Rasskazova. Muide, neist esimene on praegu Ukraina eest sõjarindel.

Koondises jätkab ka Valgevenest, mis lubas venelastel Ukrainat enda territooriumilt rünnata, pärit Darja Blaško. Temagi on sõja hukka mõistnud ning on jätkuvalt Ukrainas, aidates inimesi vabatahtlikuna.

Ukraina biatlonikoondises ei puhu uued tuuled ainult sportlaste ridades. Sõja ajal sai selgeks, et 24 aastat sealset alaliitu juhtinud Volodõmõr Brõnzak lahkub ametist. Tema kirstu lõi viimase naela fakt, et ta aitas kodustatud venelased sõja puhkedes sünnimaa territooriumile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles