Ravimatuks peetud haiguse seljatanud sportlase hullumeelne teekond: 800 viinamarja päevas ja kümnepäevane uriinikuur

Copy
Golfimängija Morgan Hoffmann.
Golfimängija Morgan Hoffmann. Foto: Jared C. Tilton/AFP/Scanpix

Golfimängija Morgan Hoffmanni elu pöördus 2017. aastal pea peale. Arstid teatasid, et tal on lihasdüstroofia (loe sellest lähemalt SIIT).

Hoffmann meenutas, et arstid rääkisid talle lihasdüstroofiast kui ravimatust haigusest. Tohtrite sõnul pidi ta mõne aastaga jääma ratastooli, kuid praegu on 32-aastane ameeriklane profikarussellis tagasi ning ratastoolist pole haisugi.

Tervise turgutamiseks kasutas Hoffmann ka alternatiivmeditsiini. Näiteks sõi ta 17 päeva jooksul 800 viinamarja päevas ning järgis uriiniteraapiat: ta jõi kümme päeva järjest hommikul ja õhtul tassikese enda uriini.

«Alternatiivmeditsiin on olnud olemas 10 000 aastat, aga tänapäevane arstiteadus vaid 100 aastat,» rääkis Hoffmann, kes ei pea end eriliseks inimeseks. «Igaüks teeks sellist diagnoosi saades midagi sarnast.»

Muide, Hoffmann reisis ka Costa Rica džunglisse, et juua kohalike šamaanide valvsa pilgu all Ayahuasca taimest tehtud jooki. Ta tegi seda neli päeva, juues umbes iga viie tunni tagant tassikese Ayahuascat, mis tekitas raskekujulisi hallutsinatsioone. Ta oksendas korduvalt, kuid sõnas: «Tundsin, et haigus läks minu seest ära. [Ayahuascal] oli minu paramises väga suur roll.»

Märksõnad

Tagasi üles