FOTO ⟩ Polegi Monacos! Leiti üles Ukraina spordiboss Bubka, kes pole venelasi hukka mõistnud (3)

Postimees Sport
Copy
Sergei Bubka (keskel, halli peaga) Kontša-Zaspa spordibaasis.
Sergei Bubka (keskel, halli peaga) Kontša-Zaspa spordibaasis. Foto: Ukraina käsipalliliidu Facebooki lehekülg

Teivashüppelegend Serhi Bubka on Ukraina Olümpiakomitee juht, kes on pärast Venemaa alustatud sõda hoidnud (väga) madalat profiili.

Bubka pole meedias eriti sõna võtnud, kuid 28. veebruaril kommenteeris ta Rahvusvahelise Olümpiakomitee soovitust Venemaa ja Valgevene ehk agressorriikide sportlasi rahvusvahelistele võistlustele mitte lasta.

Ukrainlasi ajas närvi, et kuigi Bubka sõnul peab sõda lõppema, ei maininud ta agressorriike kordagi. Ta pole ka hiljem ei meedias ega sotsiaalmeedias sõda hukka mõistnud, vahendab kohalik meedia.

«Vaenlast tuleb nimetada vaenlaseks, sõda sõjaks ja okupatsiooni okupatsiooniks. Just seda tahtsid Ukraina sportlased sõja algusest saati oma olümpiakomitee presidendilt kuulda. Paraku pole seda siiani juhtunud,» lausus hiljuti kolmikhüppe maailmameister Olha Saladuhha, kes krooniti kolmikhüppes maailmameistriks 2011. aastal.

Muide, Ukraina meedias veebruari lõpus ilmunud artiklites seisab, et kohaliku olümpiakomitee töötajad ei saanud Bubkaga kuidagi ühendust. Huvitav on märkida, et endise maailmarekordi mehe vend Vassili on Ukraina ametivõimude sõnul aidanud muuhulgas rahastada isehakanud Donetski rahvavabariiki.

Mõistagi on kuulujutuveskid hakanud jahvatama ning üks spekulatsioon oli, et Serhi Bubka on Ukrainast jalga lasknud ja redutab Monacos. Nõnda siiski pole, sest täna avaldas Ukraina käsipalliliit fotod, kus on näha spordijuhti Kiievi eliitrajoonis Kontša-Zaspas asuvas olümpiaspordibaasis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles