Kaheksat inimest süüdistatakse jalgpallilegendi Maradona tapmises (2)

Copy
Jalgpallilegend Diego Maradona.
Jalgpallilegend Diego Maradona. Foto: El Universal/Zumapress.com/Scanpix

Tunamullu sügisel meie hulgast lahkunud jalgpallilegendi Diego Maradona tapmises süüdistatakse kaheksat meditsiinitöötajat.

Maradona suri 60-aastasena südamerabanduse tõttu ning sisuliselt kohe pärast tema surma hakati juhtunut uurima. Argentina meedia teatel võivad süüalused vangi minna viieks kuni 25ks aastaks.

Politsei hinnangul käitusid süüdistatavad Maradonaga ebapädevalt ning just nende tähelepanematus põhjustas argentiinlase surma. Ametivõimud usuvad, et ajaloo üks kuulsam ja parem jalgpallur oleks veel elus, kui saanuks õiget ravi.

Teiste hulgas on kohtu ees Maradonat opereerinud neurokirurg Leopoldo Luque ja legendi aidanud psühhiaater Agustina Cosanchovi. Vutisaurus suri oma kodus, kui oli taastumas ajulõikusest.

Muide, vaid napilt aasta pärast Maradona surma lahkus meie seast jalgpallilegendi noorem vend Hugo. Tema oli surres 52-aastane ning temalegi sai saatuslikuks südamerabandus, teatas AFP.

Diego Maradona on 1986. aasta maailmameister ning esindas klubitasandil näiteks FC Barcelonat ja Napolit, kellest viimasega võitis ta kaks Itaalia meistritiitlit. Argentina eest lõi ta 91 mänguga 34 väravat.

Tagasi üles