Vormeliportaal ennustab Williamsi piloodi üle parda heitmist, üheks asendajaks pakutakse Vipsi

Christopher Krutto
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool

Kanada vormelisõitja Nicholas Latifi on teinud hooajale kehva alguse ja jõudnud esimese kolme etapiga kolm korda auto ära lõhkuda. Seetõttu ennustatakse, et tema tulevik sarjas ei ole pikk.

Hooaja avaetapil Bahrainis õnnestus Latifil jõuda 16. finišisse, kuid teine sõit läks juba keerukamalt. Kanadalane lõhkus Saudi Araabias kõigepealt oma auto kvalifikatsioonis ja siis suutis sama trikiga hakkama saada veel sõidus. Austraalia GP kvalifikatsioonis osales ta samuti avariis, kuid seal jäi süüdi Aston Martini piloot Lance Stroll.

Latifi on seni saanud F1-s sõita tänu isa Michael Latifi rahakotile. Talle kuulub firma Sofina Foods, mis figureerib ka Williamsi autol. Kui varem oli F1-tiimil vaja rahakaid sõitjaid, siis möödunud aastal ostis tiimi ära investeerimisfirma Dorilton Capital, kes saaks vajadusel ka ise kululimiidi alla jääva eelarve kokku panna.

Kuna Latifi on jäänud selgelt alla eelmisele tiimikaaslasele George Russellile ja praegusele tiimikaaslasele Alexander Albonile, siis ennustab GPblog.com, et meeskond soovib hiljemalt uueks hooajaks teha vangerduse ja tuua tema asemele uue sõitja.

Üheks välja pakutuks osutus Red Bulli noortesüsteemi kuuluv Jüri Vips, kes tänavu Hitech GP-ga F2-s võistleb. Kui AlphaTauris kohta ei teki, siis võiks Williamsisse minekust olla portaali sõnul huvitatud nii tema kui ka temaga koos Red Bulli noorteakadeemiase kuuluv Liam Lawson.

Lisaks pakutakse veel välja Nyck de Vriesi, Stoffel Vandoorne'i, Nico Hülkenbergi, Oscar Piastri ja Esteban Oconi nimesid. Williamsi oma noorteakadeemias portaali sõnul sobivat kanditaati ei paista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles