Ukraina laskesuusakoondise kodustatud venelane on sõja vastu: vanemaid tapetakse laste silme all

Christopher Krutto
Copy
Sõjapurustused Tšernihivis.
Sõjapurustused Tšernihivis. Foto: Evgeniy Maloletka/AP/Scanpix

Ukraina laskesuusakoondisesse kuuluv kodustatud venelanna Anastassia Rasskazova tunnistas, et on täielikult sõja vastu.

Rasskazova on üks mitmest Venemaa sportlasest, kes esindavad Ukrainat. Kui mõned neist suundusid pärast sõja algust Venemaale, siis tema jäi Ukrainasse.

«Meil oli Tšernihivis asuvas baasis oma tuba, kuhu olime asju ostnud. Seal olid jalgrattad, suusad, ketsid ja muu varustus. Lisaks oli seal meil sääste,» kirjeldas laskesuusataja sport.ua-le, mis kõik sõja puhkedes kaduma läks.

«Põhiline on see, et kõik on elus ja terved. Raske on mõista, et kõik läks nii kohas, kus sa elasid, valmistusid, kus sättisid oma elu… Isegi praegu on veel raske. Kuskile pole lihtsalt tagasi minna,» rääkis Rasskazova.

Rasskazova otsustas jääda Ukrainasse ja pere aktsepteeris tema otsust. «See oli nende jaoks raske. Nad on minu pärast mures, kogu selle olukorra pärast, mis riikide vahel toimub. Algselt nad näitasid, et telekas rääkis sõjalisest erioperatsioonist, aga see pole midagi sellist. Kui näitasin neile pilte, mille suusabaasis tegin, siis nad uskusid mind,» jätkas laskesuusataja.

«Ma suhtun väga negatiivselt sellesse, mis toimub. Paljude inimeste elud on rikutud. Lapsed kaotavad vanemaid ja näevad oma silmaga, kuidas nad tapetakse. Sõnadega ei saa seda kirjeldada ega mõista,» oli Rasskazova karm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles