Venelaste arvates vaevas Kläbot olümpial mõistatuslik haigus

Postimees Sport
Copy
Johannes Hösflot Kläbo.
Johannes Hösflot Kläbo. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Venemaa murdmaasuusajuht Jelena Välbe avaldas, et Pekingi olümpial Norra suusatähte Johannes Hösflot Kläbot vaevanud kõhutõbi oli tegelikult mõistatuslik haigus, mille ta võis saada tarbides kohalikku vett.

Venemaa suusatajad on varsti pea kaks kuud ülejäänud spordimaailmast kõrvale jäetud, kuid seda enam on kulisside taga käimas teravad lahingud. Ühena viimastest lendasid Välbe süüdistused Kläbo aadressil.

«Veidi rohkem kui päev enne 50 kilomeetri võistlust öeldi meile, et Kläbo on haige. Jutu järgi oli ta joonud kohalikku vett. Meile teadaolevalt ei joo norralased kunagi kohalikku vett. Või vett, mida nad pole ise kaasa võtnud,» ütles Välbe Venemaa teleintervjuus, vahendas Dagbladet.

Nüüd kisubki lugu veidraks. Välbe põhjenduse kohaselt on Kläbol võimatu pärast kohaliku vee joomist haigestuda, sest Norral on alati oma veed kaasas. «See on osa nende kultuurist. Nad toovad oma vett igale poole kaasa. Võib-olla oli see vesi, võib-olla mitte,» pakkus Välbe.

Ilmaolude tõttu lühendati Pekingi olümpial 50 km distants 28 kilomeetrile ning kulla võitis Aleksandr Bolšunov. Kläbi langes peagrupist juba teisel ringil ning süüdistas selles hiljem kõhuhädasid. «Ma pole tegelikult üldse maganud. Mul on olnud probleeme kõhuga, mis ei tööta korralikult. Olen WCs rohkem aega veetnud kui maganud,» rääkis Kläbo veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles