VIDEO ⟩ Liverpool sammus karikafinaali, City väravavaht sai hakkama haruldase prohmakaga

Postimees Sport
Copy
Liverpooli ründaja Mohamed Salah (vasakul) Manchester Cityi väravavaht Zack Steffen.
Liverpooli ründaja Mohamed Salah (vasakul) Manchester Cityi väravavaht Zack Steffen. Foto: Carl Recine/REUTERS/Scanpix

Jalgpalli Inglismaa karikavõistluste poolfinaalis võitis Liverpool Manchester Cityt 3:2, kuigi esimese 45 minutiga suudeti kohtumist 3:0 juhtima asuda. City poolel tegi suure prohmaka nende väravavaht Zack Steffen, kes muutus palliga väravasuul lohakaks ning Liverpooli ründaja Sadio Mane näpsas mehe jalalt palli ja lõi selle väravasse.

Kohtumine algas Cityle tõesti kohutavalt. Esmalt aitas võimsa pealöögiga Liverpooli juhtima Ibrahima Konaté 9. minutil, kaheksa minutit hiljem ehmatas Mane Steffenit ja aitas Liverpool juba 2:0 juhtima. Poolaja viimasel minutil kasvatas Mane väravaarvet veelgi.

USA koondise väravavahi Steffeni apsakas oli tõesti tähelepanuväärne. Ta oli saanult kaitsjalt palli tagasi ja otsis, kellele pall ette sööta. Samal ajal tuli tema suunas Mane ning jäi mulje, et Steffen ei märkagi teda. Kui ta seda tegi oli juba liiga hilja ja Mane sai väga lihtsa värava.

City polnud aga alla andnud. Teise poolaja teisel minutil lõi Jack Grealish nende esimese värava, kuid järgmist tuli oodata pea 45 minutit. Alles esimesel üleminutil sai jala valgeks Bernardo Silva. Kokku andis kohtunik neli lisaminutit ning Cityl oli veel kaks väga head võimalust, kuid väravat lüüa ei suudetud.

Karikafinaal toimub 14. mail Wembley staadionil ning Liverpooli vastaseks on kas Londoni Chelsea või Crystal Palace, nende poolfinaal toimub pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles