Alatusel pole piire: Venemaa kasutas propagandarünnakus Soome vastu ajukasvajaga sporditalenti (1)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Vene hokimängija Rodion Amirov.
Vene hokimängija Rodion Amirov. Foto: Jason Franson/AP/Scanpix

Venemaa väljaanne Championat vahendas sel nädalal hokiklubi Ufa Salavat Julajevi tegevjuhi Rinat Baširovi süüdistust, et arstid Soomes keeldusid opereerimast nende mängijat Rodion Amirovit, sest ta on venelane. Tegemist on valega, mille eesmärk on kahjustada soomlaste mainet.

Propagandarünnakust saime teada tänu 20-aastase Amirovi agendile Dan Milsteinile, kelle sõnul pole arstid Soomes tema hoolealuse ravimisega kuidagi seotud. R-Spordiga vestelnud Milstein kinnitas, et Amirov on hoopis Saksamaal ning saab parimat ravi.

Tänavu veebruaris selgus, et tunamulluses maailma tugevaima liiga NHLi draft'is 15. mängijana kaubaks läinud venelane võitleb ajukasvajaga. Amirov sai hooaja alguses vigastada ning taastumise käigus tekkisid tal sümptomid, mistõttu läks noormees täiendavatele uuringutele. Seal kasvaja avastatigi.

Miks aga peaks Venemaa Soome vastu propagandarünnakut tegema? Küllap on põhjus selles, et meie põhjanaabrid on koos Rootsiga (väga) lähedal NATOga liitumisele, mis pole venelastele mõistagi meeltmööda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles