Vips Red Bulli akadeemia bossist: talle meeldib sõitjaid vette visata

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Red Bulli noortesüsteemi kuuluv vormelisõitja Jüri Vips on tänavu näidanud F2-sarjas head kiirust. Eelmisel kuul andis ta intervjuu taskuhäälingule «F1 Feeder Series», kus rääkis ka oma suhtest energiajoogigigandi vormeliakadeemia pealiku Helmut Markoga.

Vips on Red Bulli noortesüsteemis olnud kolm ja pool aastat ning sõitnud varasemalt ka F4- ja F3-sarjas. Ta meenutas taskuhäälingus näiteks 2020. aastat, mil pidi kihutama Jaapanis Super Formula sarjas, kuid koroonapandeemia lõi plaanid sassi.

Ehkki tunamullu viskas Vipsile kaikaid kodaratesse, juhtus ka midagi head: ta teenis F1-sarjas sõitmiseks vajaliku superlitsentsi, läbides vana vormel 1 autoga vähemalt 300 km. «Olin Jaapanis. Helmut helistas mulle ja ütles, et läheksin lennukile ning lendaksin Euroopasse. Kolme päeva pärast sõitsin 2012. aasta F1-autoga.

Helmutile meeldib kõik viimasele minutile jätta. Ta ei taha, et meil oleks aega valmistuda ehk talle meeldib meid vette visata. Ent ma ei kahtle tema meetodis, sest peaaegu pool praegusest F1-sõitjatest on praegused või endised Red Bulli piloodid. Ilmselgelt tema viis töötab,» kiitis eestlane.

Vips lisas, et Markole meeldib sõitjad surve alla panna, eriti siis, kui nad on Red Bulliga just liitunud. «Enne oma esimest simulaatorisessiooni Red Bullis olin terve elu jooksul olnud simulaatoris vaid kaks päeva. Üllatus-üllatus, järgmine päev [pärast Red Bulliga ühinemist] pidin simulaatorisse minema.»

Järgmine F2-etapp sõidetakse 23. ja 24. aprillil Imola ringrajal. Kokku on sel hooajal kavas 13 etappi. Senisel kahel etapil on Vips punkte korjanud kõigilt neljalt stardilt ning asub pingereas 28 silmaga neljandal kohal. Liider Felipe Drugovichile (MP Motorsport) kaotab ta 17 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles