Kas ka Eestis oleks tormi joostud? Tennisetäht tõi Poola linna fänne täis

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Iga Swiatek.
Iga Swiatek. Foto: Geoff Burke/USA Today Sports/Scanpix

Radom on veidi enam kui 200 000 elanikuga linn Poolas, kus olid kohaliku meedia sõnul reedel ja laupäeval hotellid välja müüdud. «Süüdi» olevat praegu maailma parima naistennisisti tiitlit kandev Iga Swiatek.

Poolatar on tänavu olnud väga heas hoos. Hooaja esimesel suure slämmi turniiril Austraalias jõudis Swiatek poolfinaali, kuid see oli vaid eelmäng järgnevale: ta on võitnud kõik kolm sel hooajal peetud WTA 1000 taseme turniiri. Tõsi, maailma esinumbriks tõusis ta tänu Ashleigh Barty karjääri lõpetamisele.

Reedel ja lau aitas Swiatek Poola naiskonnal võidelda Rumeeniaga. Ta tõi Radomisse väga palju fänne nii Poolast kui ka mujalt, mistõttu oli majutust vaat et võimatu leida ning tema mängude piletite eest küsiti rekordilisi numbreid, kirjutas väljaanne Fakt.

Radomi tennisehalli mahtus umbes 5000 pealtvaatajat ning kõik piletid olid märtsi keskpaigaks müüdud. Kui pääsmed läksid vabamüüki, oli ühe pileti hind umbes 20 eurot, kuid mustal turul maksti piletite eest suisa ligikaudu 215 eurot.

Kõige tipuks alistas Poola Billie Jean King Cupi esimeses kvalifikatsioonivoorus Rumeenia 4:0 ning jõudis finaalturniirile, kuhu on koha lunastanud ka Austraalia, Belgia, Kanada, Tšehhi, Itaalia, Kasahstan, Slovakkia, Hispaania, Šveits ja USA. Swiatek loovutas Rumeenia vastu kahe üksikmängu peale vaid ühe geimi ehk 20-aastane Varssavist pärit talent on jätkuvalt supervormis.

Kes teab, äkki oleks tänu meie tippudele Anett Kontaveidile (WTA 6.) ja Kaia Kanepile (WTA 54.) suurt publikumenu nautinud ka Tallinna kavandatud WTA-turniir, mis ei saanud paar kuud tagasi aga valitsuse rahalist toetust ning jäi WTA kalendrisse kinnitamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles