FOTOD ⟩ Ukraina jalgpallistaadionil peeti esimene mäng pärast pommirahe alla jäämist. Võitis Päikesepaiste!

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Juri Gagarini nime järgi saanud staadionil mängiti Tšernihivis jalgpalli.
Juri Gagarini nime järgi saanud staadionil mängiti Tšernihivis jalgpalli. Foto: Facebook @Всеукраїнська професійна спілка "Футбол України"

Vene vägede poolt Ukrainale heidetud pommid langesid Tšernihivi linnas ka kohalikule jalgpallistaadionile, mis veel mullu oli koduks Eesti koondislasele Joonas Tammele. Tänaseks on staadion suurest prügist koristatud ning seal on peetud ka vutimatš!

Laste vahel peetud mängu võitis tulemusega 2:0 võistkond, kelle nimi on eesti keeles Päikesepaiste. Kohtumise õigusemõistjaks oli staadioni direktor isiklikult.

Muide, paar päeva tagasi kirjutasime, et Ukraina kultuuriminister Oleksandr Tkatšenko andis ühismeedias teada, et on Tšernihivi staadioni teemal suhelnud oma Saksamaa kolleegi Claudia Rothiga, kes kinnitas talle, et nii Saksamaa valitsus kui ka sealne vutiklubi Dortmundi Borussia on valmis panustama sellesse, et jalgpallistaadion uuesti üles ehitada.

Dortmundi poolne žest on austusavaldus 2017/18. hooajal nende ridades pallinud Andri Jarmolenkole, kes alustas oma karjääri just Tšernihivi linnast.

Juri Gagarini nime kandnud staadion polnud aga lihtsalt vutiareen, vaid täieulatuslik spordikompleks, mida kasutada veel ka kergejõustiklased, tõstjad ja poksijad.

Tšernihivis kohapeal käinud Postimehe reporter Jaanus Piirsalu kirjutas nädal tagasi, et peale märtsi algul toimunud õhurünnakut loeti staadionil ja selle ümbruses kokku üheksa lennukipommi kraatrit.

Vaata ka Virumaa Teataja fotograafi Ain Liiva galeriid pommitatud staadionist:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles