Rootsi keeldub EMil Venemaaga mängimast

Postimees Sport
Copy
Rootsi naiskond kindlustas viis päeva tagasi pääsme järgmisel aastal toimuvale MMile.
Rootsi naiskond kindlustas viis päeva tagasi pääsme järgmisel aastal toimuvale MMile. Foto: TT NEWS AGENCY/via REUTERS/SCANPIX

Rootsi jalgpalliliidu pealik Karl-Erik Nilsson sõnas kohalikule rahvusringhäälingule, et nende naiskond pole nõus tänavusel EMil Venemaaga mängima, isegi kui venelastel lubatakse turniiril osaleda.

Venemaa koondised ja klubid on riigi sissetungi tõttu Ukrainasse UEFA egiidi all toimuvatelt võistlustelt praeguse seisuga välja heidetud, kuid Euroopa jalgpalli katuseorganisatsiooni president Aleksander Čeferin rääkis veidi aega tagasi, et Venemaa EMil osalemise osas pole otsust tehtud, sest selleks oodatakse Rahvusvahelise spordiarbitraaži CASi lahendit.

Venemaa naiskond loositi EMi C-alagruppi Šveitsi, Hollandi ja Rootsiga. Nilsson avaldas lootust, et UEFA vahetab EMil Venemaa kellegagi välja, kuid selleks on vaja CASi otsust. «Enne ei saa UEFA uut riiki valida,» ütles rootslane.

Mõistagi ei taha Venemaa jalgpalliliit, et nende naiskond jääks EMilt kõrvale. Selleks ongi nad andnud CASi apellatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles