Fortuuna tõi Porsche jahil Kontaveidile vastu tõsise pähkli (3)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Stuttgardi turniir on Anett Kontaveidi jaoks tuttav mängupaik.
Stuttgardi turniir on Anett Kontaveidi jaoks tuttav mängupaik. Foto: imago/Pressefoto Baumann/Scanpix

Naiste tennise Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 6.) astub pärast paarinädalast pausi taas võistlustulle, kui alustab Stuttgardis jahti uhke Porsche peale.

Nimelt on maailma kuues reket ennast üles andnud saviliiva võistluseks Stuttgardis, kus võitja teenib lisaks edetabelipunktidele ja auhinnarahale ka uhke luksusauto.

Kontaveit on sellele korra juba lähedal olnud, kui 2019. aastal jõudis ta Saksamaal finaali, kuid pidi esikohamatšis tunnistama tšehhitari Petra Kvitova 3:6, 6:7(2) paremust.

Sel korral fortuuna Kontaveidi jaoks eriti helde polnud, sest WTA 500 taseme turniiri avaringis tuleb tal vastamisi minna kolmekordse slämmivõitja ja endise maailma esireketi Angelique Kerberiga (WTA 17.).

Kuigi sakslannal on ette näidata uhkeid saavutusi, siis duellides Kontaveidiga see teda siiani liiga palju aidanud pole. Nimelt on valgepallurid varem omavahel viis korda kohtunud ning seni on kaalukausid 4–1 Kontaveidi kasuks.

Esimest korda kohtuti 2017. aastal Roomas, kus 6:4, 6:0 jäi peale Kontaveit. Aasta hiljem Stuttgardis teenis eestlanna 6:0, 2:0 eduseisust loobumisvõidu. Sakslanna ainus triumf pärineb 2019. aasta Doha turniirilt, kus ta alistas Kontaveidi 6:1, 7:6 (3). 

Sama aasta teises pooles sai Kontaveit Cincinnatis aga revanši, kui alistas Kerberi 7:6(7), 6:2. Viimati kohtuti tenniseväljakul eelmisel aastal, kui Dohas jäi 6:1, 6:4 peale taas Kontaveit.

Seekordse duelli võitja kohtuks Stuttgardi turniiri teises ringis kas hiinlanna Shuai Zhangi (WTA 41.) või venelanna Ekaterina Alexandrovaga (WTA 40.).

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles