Venelaste aitamises süüdistatud Ukraina laskesuusaboss jääb ametisse

Christopher Krutto
Copy
Volodõmõr Brõnzak.
Volodõmõr Brõnzak. Foto: Ukraina laskesuusaliit

Keset sõda lahvatas Ukrainas skandaal, kui kohaliku laskesuusaliidu president Volodõmõr Brõnzak aitas kodustatud venelased keset sõda tagasi kodumaale.

Skandaal sai alguse, kui Kristina Kovaleva avaldas ühismeedias, et Brõnzak aitas venelased kodumaale.

«Kohe, kui algas Venemaa vägede sissetung Ukrainasse, viis Brõnzak kodustatud Venemaa sportlased Venemaa territooriumile,» lausus Kovaleva toona. «Nüüd kutsub ta meid tagasi koondisesse, aga reisimine Ukrainasse on sisuliselt võimatu.»

Kuigi algselt andis Ukraina laskesuusaboss pärast skandaali tekkimist teada, et ei kandideeri enam uuesti presidendiks. Brõnzak on kohalikku alaliitu juhtinud 24 aastat.

Ometi jääb ta vähemalt seni teadmata ajaks veel presidendiks, sest Ukraina laskesuusaliidu presiidium otsustas 15. aprillil, et 18. mail aset leidma pidanud valimised lükatakse teadmata ajaks edasi.

Täpsemalt on valimised kavas viia läbi kolm kuud pärast sõja lõppu, kuid üle aasta neid edasi ei lükata. Põhjuseks toodi, et sõja ajal pole kõigil alaliidu liikmetel võimalik valimiskohta turvaliselt jõuda ja justiitsministeerium pole andnud välja suuniseid, kuidas sõjaolukorras valimisi läbi viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles