Veider olukord: Ukraina tippklubi ei luba mängijaid MM-valikmängu eel koondiselaagrisse

Postimees Sport
Copy
Ukraina rahvuskoondis 2021. aasta jalgpalli EM-finaalturniiril.
Ukraina rahvuskoondis 2021. aasta jalgpalli EM-finaalturniiril. Foto: Gleb Garanich/Reuters/Scanpix

Kiievi Dõnamo jalgpalliklubi ei luba oma mängijatel liituda Ukraina rahvuskoondisega, et valmistuda otsustavateks MM-valikmängudeks, sest väidetavalt on klubil paremad võimalused mängijate ettevalmistamiseks.

Ukraina jalgpallikoondist ootab juunis ees oluline MM-valikmäng. Play-off'i avaringis kohtutakse 1. juunil Šotimaaga, nende alistamisel mängitakse 5. juunil Walesiga. Viimase mängu võitja pääseb sügisel toimuvale MM-finaalturniirile Kataris.

Ukraina koondis koguneb esimest korda pärast Venemaa algatatud sõda 29. aprillil koondiselaagrisse Sloveenias. 12 koondisesse kutsutud mängijat ei saa sellega liituda, sest Kiievi Dõnamo ei luba neil klubi juurest lahkuda.

Klubi lubab oma mängijatel koondisega liituda, kuid alles 23. mail, nädal enne MM-valikmängu, nagu näevad ette rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) reeglid.

Dõnamo president Ihor Surkis kinnitas, et on vestelnud koondise peatreeneri Mircea Lucescuga, kes oli nõus, et Dõnamo mängijad liituvad koondisega hiljem. Kiievi klubi peab lähiajal mitu sõpruskohtumist, mis andvat mängijatele isegi parema ettevalmistuse kui koondiselaager.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles