Häkkinen: Hamilton mõtleb meeskonnavahetusele, see on fakt

Postimees Sport
Copy
Mika Häkkinen 2001. aastal McLareni vormeli roolis.
Mika Häkkinen 2001. aastal McLareni vormeli roolis. Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

Kahekordne F1 maailmameister Mika Häkkinen arvab, et seitsmekordne maailmameister Lewis Hamilton mõlgutab mõtteid võistkonnavahetusest. Alates 2013. aastast Mercedesega sõitnud britt on harjunud võitlema MM-tiitli nimel, kuid nüüd on tal vaja võidelda, et pääseda esikolmikusse.

Häkkinen on kindel, et Mercedese nõrk hooaja algus mõjutab Hamiltoni, kes on harjunud võitma. «Tal on kindlasti mast maas. Jumal küll, ma olen selles kindel. Tiimis on kindlasti palju jututeemasid ja arutelusid,» ütles 1998. ja 1999. aastal F1 MM-tiitlid võitnud Häkkinen Unibetile, vahendas Iltalehti.

Tema arvates on Hamiltoni kindlasti tabanud mõtted, mis valdaksid iga sõitjat, kes satub sellisesse olukorda. «Ta mõtleb, kas ta peaks tiimi vahetama. See on fakt. Ta on aastaid võitnud meistritiitleid. Nüüd, kui hoog on raugenud, mõtleb ta, et mis siis, kui läheks mujale,» arutles Häkkinen.

Hamiltoni seob Mercedesega leping järgmise aasta lõpuni. Reaalsuses polekski britil eriti kuhugi mujale minna. Võimalikud variandid oleksid McLaren ja Ferrari. Elu on näidanud, et Ferrari jaoks pole kehtiva lepinguga sõitja vallandamine mingi probleem, arutles Iltalehti ajakirjanik artiklis.

Hamilton pärast kolme MM-etappi punktitabelis alles viiendal kohal, tiimikaaslane George Russell on aga teine. Suure edumaaga juhib tiitlivõistlus Ferrari sõitja Charles Leclerc.

F1 sõitjate punktitabel pärast Austraalia etappi

1. Charles Leclerc 71

2. George Russell 37

3. Carlos Sainz 33

4. Sergio Perez 30

5. Lewis Hamilton 28

6. Max Verstappen 25

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles