VIDEO ⟩ Jalgrattur sõimas karmi kukkumise põhjustanud pealtvaatajat

Postimees Sport
Copy
Yves Lampaert kukkumine Pariis-Roubaix jalgrattavõistlusel.
Yves Lampaert kukkumine Pariis-Roubaix jalgrattavõistlusel. Foto: Foto videost

Nädalavahetusel toimunud Pariisi-Roubaix’ ühepäevavõistlusel põhjustas pealtvaataja ränga kukkumise, kus peamine kannataja oli Belgia rattur Yves Lampaert. Tiimi Quick-Step Alpha Vinyl liige kosus ja suutis lõpetada esikümnes.

Lampaert oli teel mäefinišisse, kui põrkas kokku pealtvaatajaga. Ta kaotas ratta üle kontrolli ja põrutas munakiviteelt publikusse. «Kukkumist ei põhjustanud fänn, vaid vasikas,» nimetas belglane pealtvaatajat lihtsalt loomaks.

«Kui ma kurvi keerasin, siis ta ei astunud tagasi, vaid sirutas käe välja. Sõitsin talle otsa ja kaotasin kontrolli oma juhtraua üle,» ütles Lampaert, kes suutis küll võistlust jätkata, kuid finišeeris kümnendana ja kaotas võitnud Dylan van Baarle'ile (INEOS Grenadiers) kolm minutit.

«Võib-olla poleks pidanud pealtvaatajat vasikaks kutsuma, aga ta oli siiski rajal. Õppige kõik, et peate sammu tagasi astuma, kui näete sõitjaid tulemas. Ma armastan endiselt kõiki fänne, te olite täna suurepärased,» kirjutas Lampaert hiljem sotsiaameeldias.

Pariisi-Roubaix' ühepäevaklassikul osales ka kaks eestlast. Karl Patrick Lauk (Bingoal Pauwels Sauces WB) lõpetas 79. kohal (+17.27), Martin Laas (Bora-Hansgrohe) katkestas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles