Kalev/Cramol ei tekkinud Tartu alistamisega probleeme, Rapla osutas Pärnule vastupanu

Postimees Sport
Copy
Rauno Nurger.
Rauno Nurger. Foto: Eero Vabamägi

Paf Korvpalli meistriliigas toimus esmaspäeval kaks põhiturniiri kohtumist. Tiitlikaitsja BC Kalev/Cramo alistas kindlalt 87:58 (33:15, 20:12, 16:15, 18:16) Tartu Ülikool Maks & Mooritsa, punktitabeli neljas Pärnu Sadam oli 79:72 (17:26, 31:10, 12:13, 19:23) parem Rapla Avis Utilitasest.

BC Kalev/Cramo ei andnud Tartule erilist võimalust, juba avaveerandil mingi juhtima 11:0 ning korralikult mängu sisse võõrustajad ei saanudki. Poolajapausile mindi Kalevi 53:27 eduseisus ning teisel poolajal võis turniiritabeli liider käigu natuke välja võtta.

Robin Kivi (vasakul) ja Martin Dorbek.
Robin Kivi (vasakul) ja Martin Dorbek. Foto: Diana Jesin

Võitjate parimana viskas Rauno Nurger 22 punkti, lisaks noppis ta kuus lauapalli. Kristjan Kitsing viskas 18 punkti ning sai viis lauapalli. Tartu resultatiivseim oli Robin Kivi 16 punktiga, Oliver Suuroru arvele jäi 12 punkti.

Rapla pani kodusaalis mänginud Pärnu proovile kohe avaveerandil, mille külalised võitsid 26:17. Teisel veerandil aga panid väljakuperemehed jõu maksma ning läksid poolajapausile 12-punktilise eduga. Viimasel veerandil tuli Rapla küll lähemale, kui Pärnu võttis seitsmepunktilise võidu.

Robert Valge ja Andris Misters viskasid Pärnu parimatena 15 punkti, Siim-Markus Posti arvele jäi 14 silma ja kaheksa lauapalli. Raplat aitasid enim ameeriklased Darryl George Tucker ja Demajeo Willie Wiggins, kes viskasid vastavalt 18 ja 17 punkti. Martin Paasoja kogus 12 punkti ja kaheksa lauapalli.

Kalev/Cramo on põhiturniiri võidu kindlustanud, Tartu jageleb viienda ja kuuenda koha pärast Raplaga. Pärnul on nüüd Viimsiga võrdselt punkte, suvepealinnaklubi on kolmas, Viimsi viies. Meistrliiga veerandfinaalidega alustatakse järgmisel nädalal.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles