18-aastane poksitalent hukkus traagilises liiklusõnnetuses

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Leinaküünal. Sümbolpilt.
Leinaküünal. Sümbolpilt. Foto: unsplash.com

Briti poksiüldsus on leinas, sest nädalavahetusel hukkus traagilises autoõnnetuses järgmiseks Amir Khaniks tituleeritud 18-aastane Ali Tazeem. 

Tazeem hukkus Wolverhamptoni lähedal toimunud autoavariis, kui ta sõber kihutas Vauxhall Corsaga vastu seina. Kõrvalistmel viibinud Tazeem hukkus silmapilkselt, autot roolinud 18-aastane noormees toimetati sündmuspaigalt kriitilises seisundis haiglasse.

Poksitalendi surma tegi avalikuks tema promootor Sam Jones. «Ärkasin täna hommikul uudise peale, et Ali Tazeem on kõigest 18-aastaselt meie hulgast lahkunud. Ma ei suutnud seda uskuda ega suuda seda siiani õigupoolest seedida. Me kõnelesime alles päev varem sellest, kuidas ta kavatses varsti profipoksi maailma sukelduda. Kõik minu mõtted on praegu Ali ja tema lähedastega,» säutsus Jones.

Senise amatöörkarjääri jooksul 51 puhul ringis käinud ja kõigest kuus korda kaotanud Tazeem sõlmis kõigest kolm nädalat tagasi profilepingu Probellumiga. 2020. aastal noppis noormees Bristol Boxing Cupi võistlusel kaks esikohta ning pärast seda pani Tazeemi arengule silma peale ka Briti poksitšemipion Amir Khan, kes sõnas, et noorsandist saab tema mantlipärija, kes teeb samuti ajalugu.

«Tema oskused, liigutused – ta meenutab mulle ausalt öeldes ennast, kui ma noorem olin. Leian, et tal on olemas kõik vajaminev, et poksimaailmas läbi lüüa,» lausus Ateena olümpiahõbe ja hilisem poksi maailmameister Khan toona.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles