Barcelona kordas Camp Noul ligi 20 aasta tagust antirekordit

Postimees Sport
Copy
Barcelona mängija Luuk de Jong pärast kaotust Cadizile.
Barcelona mängija Luuk de Jong pärast kaotust Cadizile. Foto: ALBERT GEA/REUTERS/Scanpix

Barcelona jalgpalliklubi jaoks on hooaja lõpp minemas allamäge. Euroopa liigas langeti konkurentsist veerandfinaalis, Hispaania meistriliigas on meistritiitel käest libisenud ning tuleb pidada võitlust Meistrite liiga koha nimel.

Kataloonia klubi jääb Hispaania meistriliigas esikohta hoidvast Madridi Realist maha juba 15 punktiga. Esmaspäeval löödi neile nuga selga koduväljakul, kui 0:1 kaotati väljalangemistsoonis Cadizile. Hooaja lõpuni on jäänud vaid seitse vooru ja Barcelona tiitlivõitu on raske uskuda.

Tegelikult märkisid Barcelona kaks järjestikust kaotust Camp Noul antirekordit. Viimati kaotati kaks kodumängu järjest 2003. aastal. Nüüd siis piisas «rekordi» kordamiseks Euroopa liigas 2:3 kaotusest Frankfurdi Eintrahctile ja esmaspäeval 0:1 allajäämisest Cadizile.

«Täielik kokkuvarisemine» ja «Must auk» nimetasid teisipäevased Kataloonia tabloidid kahte Barcelona hetkeseisu. Kaotust Cadizile ei maksa kontekstist välja tirida, sest tegelikult oli Barcelonal koduliigas käsil hea seeria. Nad olid viimasest 15 mängust saanud 11 võitu ja neli viiki, viimane kaotus pärines 4. detsembrist, mil kodus kaotati Real Betisile.

«Meil oli rohkem kui piisavalt võimalusi kolme punkti saamiseks,» kurtis Barcelona peatreener Xavi pärast eilset kaotust. «See oli meie jaoks väga halb nädal. Peame võimalikult kiiresti vormi muutma.»

Samuti tuleb Barcelonal iga hinna eest kinni hoida Meistrite liiga kohast. Nad on küll hetkel tabelis teisel kohal, kuid sama palju punkte on kogunud kaks lähimat jälitajat: Sevilla ja Madridi Atletico. Viiendal kohal on Betis jäädes Barcelonast maha vaid kolme punktiga. Tõsi, Kataloonia klubil on üks mäng vähem peetud, kuid Hispaanias tuleb Meistrite liigasse pääsemiseks lõpetada hooaega nelja parema seas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles