Venemaal jälgitakse hoolega, kes jätavad Putini pidulikule üritusele minemata (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Vladimir Putin ja Venemaad Tokyo olümpial esindanud sportlased 2021. aasta septembris.
Vladimir Putin ja Venemaad Tokyo olümpial esindanud sportlased 2021. aasta septembris. Foto: Evgeny Biyatov/Kremlin/Sputnik/Scanpix

Pühapäeval võõrustab Venemaa president Vladimir Putin Pekingi olümpiavõitjaid ning kohalikus meedias on juba alustatud persoonide otsimist, kes väidetavalt plaanivad tänuürituselt kõrvale hiilida.

Suhtluskanalis Telegram on viimastel päevadel liikunud kuuldused, nagu keelduksid osa Venemaa olümplasi oma tulevikule mõeldes Kremlis toimuvast kohtumisest.

Kinnitamata allikate andmetel kuulus nende sekka ka Pekingis suusatamise teatemeeskonnaga kulla võitnud Denis Spetsov, kes kuulub Venemaa sisevägede reservi. Muidugi ruttas Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe kiirelt infot ümber lükkama.

«Üks inimene kirjutas oma Telegrami kanalis sellist infot, paljud jagasid seda. Peate autorile helistama ja küsima: «Kust ta selle info sai? Mis allikast? Aga seal pole autorit, on teatud vaid viide ühele Telegrami kanalile ja kõik.

See teave on loomulikult valeinfo. Denis, nagu paljud sportlased, on praegu karantiinis ja valmistub autasustamiseks, mis toimub 24. aprillil. Ma ei saa aru, et tundmatud inimesed kirjutavad sinna midagi. Huvitav, kust nad selle teabe said,» rääkis Välbe Metaratings.ru-le.

On saanud traditsiooniks, et Putin võõrustab pärast olümpiat edukaid Venemaa sportlasi ja kingib kuldmedalistidele uhked luksusmaasturid. 11. septembril võõrustas Venemaa president Tokyo olümpiavõitjaid ning nemad said tänutäheks BMW X5 ja X3 mudeleid.

Sanktsioonide tõttu seekord luksusautosid ei jagata, küll aga antakse heldelt raha. Kuldmedali preemia on neli miljonit rubla ehk teisipäevase seisuga ligi 45 500 eurot.

Venemaa olümpiakoondise sportlased võitsid Peikingi olümpial 32 medalit (kuus kulda, 12 hõbedat, 14 pronksi) ja saavutas medaliarvestuses üheksanda koha. Koguarvult teenis Venemaast rohkem medaleid vaid Norra (37 medalit, 16 kulda, kaheksa hõbedat, 13 pronksi).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles