Naiste jalgpalli EM-finaalturniiri ümber lahvatas skandaal: see on šokeeriv ja piinlik

Postimees Sport
Copy
Sara Björk Gunnarsdóttir (palliga).
Sara Björk Gunnarsdóttir (palliga). Foto: IMAGO/Sven Beyrich/SPP/Scanpix

Juulis algab Inglismaal naiste jalgpalli EM-finaalturniir, mille ümber on juba lahvatanud väikene skandaal. Islandi koondise poolkaitsja Sara Björk Gunnarsdóttiri sõnul on täiesti šokeeriv ja piinlik, et nende naiskond peab kaks esimest alagrupimängu nn treeningväljakul. Samal ajal on võõrustava Inglismaa naiskonna alagrupimängude piletid välja müüdud, avamängu Austria vastu tuleb Old Traffordile vaatama 73 200 inimest.

Island peab kaks esimest alagrupimängu Manchester City treeningstaadionil, mille istekohtade arvu on turniiri ajaks suurendatu 4700ni. Gunnarsdóttir ütles, et see on naiste jalgpalli eduloo asemel tagasiminek. «Ma olen natuke pettunud. See on šokeeriv. Inglismaal on nii palju staadioneid ja meile antakse City treeningväljak, mis mahutab 4000 pealtvaatajat.

See on piinlik. See pole austus (mida väärime). Vaadake naiste jalgpalli, rahvas tuleb staadionitele. Barcelona ja Madridi mängu vaatas 95 000 inimest. Nad (EMi korraldajad) ei ole valmis müüme rohkem pileteid kui 4000.

"See on lugupidamatu naiste jalgpalli vastu, sest see on palju suurem, kui inimesed arvavad. Arvate, et naiste jalgpall astub kaks sammu edasi, aga siis tuleb midagi sellist. See on lihtsalt samm tagasi,» väljendas Gunnarsdóttir nördimust taskuhäälingus Their Pitch.

Islandlanna loodab, et korraldajad vaatavad oma otsuse veel üle. Manchester City treeningväljak on tegelikult väikseim staadion, kus EM-finaalturniiri mänge peetakse. Kokku võõrustab turniiri üheksa väljakut, neist pooled mahutavad üle 30 000 pealtvaataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles