BLOGI ⟩ Kontaveit alustas Stuttgarti WTA-turniiri raske võiduga endise maailma esireketi vastu

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: THOMAS KIENZLE/AFP/Scanpix

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 6.) alistas kolmapäeval Stuttgarti tenniseturniiri avaringis endise maailma esireketi Angelique Kerberi (WTA 17.) 3:6, 6:4, 6:4 ning on nüüd võitnud siseväljakutel järjepanu 21 mängu. Kohtumise võtmemomentidega on võimalik tutvuda allolevas blogiaknas.

Enne kohtumist:

Kolmekordsel slämmivõitjal Kerberil on ette näidata uhkeid saavutusi, kuid duellides Kontaveidiga pole see teda siiani palju aidanud. Nad on varem omavahel viis korda kohtunud ning seni on kaalukausid 4–1 Kontaveidi kasuks.

Esimest korda kohtuti 2017. aastal Roomas, kus 6:4, 6:0 jäi peale Kontaveit. Aasta hiljem Stuttgardis teenis eestlanna 6:0, 2:0 eduseisust loobumisvõidu. Sakslanna ainus triumf pärineb 2019. aasta Doha turniirilt, kus ta alistas Kontaveidi 6:1, 7:6 (3).

Sama aasta teises pooles sai Kontaveit Cincinnatis aga revanši, kui alistas Kerberi 7:6 (7), 6:2. Viimati kohtuti tenniseväljakul eelmisel aastal, kui Dohas jäi 6:1, 6:4 peale taas Kontaveit.

Seekordse duelli võitja kohtuks Stuttgardi turniiri teises ringis venelanna Jekaterina Aleksandrovaga (WTA 39.), kes alistas 7:6 (5), 7:6 (6) hiinlanna Shuai Zhangi (WTA 40.).

Kontaveit on Stuttgarti turniiri võidule korra juba lähedal olnud, kui 2019. aastal jõudis ta finaali, kuid pidi tunnistama tšehhitari Petra Kvitova 3:6, 6:7 (2) paremust. WTA 500 kategooria turniiril teenib võitja lisaks edetabelipunktidele ja auhinnarahale ka uhke Porsche luksusauto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles