Viiekordne olümpiavõitja avaldas, et teda kasutati lapsena seksuaalselt ära

Postimees Sport
Copy
Bradley Wiggins.
Bradley Wiggins. Foto: Eric Gaillard/Reuters/Scanpix

2012. aasta Tour de France'i võitja Bradley Wiggins paljastas, et treener kasutas teda seksuaalselt ära, kui sportlane oli 13-aastane. Endine tipprattur ütles, et ei rääkinud väärkohtlemisest kellelegi, sest tal olid kasuisaga keerulised suhted. See vahejuhtum mõjutas tema elu ka täiskasvanuna.

«Mind peibutas noorena – umbes 13-aastasena – treener ja ma ei võtnud seda kunagi täielikult omaks. See kõik mõjutas mind täiskasvanuna... ma matsin selle maha,» ütles Wiggins Men’s Health Suurbritannia väljaandele.

Suurbritannia jalgrattaliit teatas teisipäeval, et nad on Wigginsiga sel teemal ühendust võtnud. «Oleme Wigginsi tõstatatud küsimuse pärast sügavalt mures ja meie meeskond võttis täna temaga ühendust, et pakkuda oma täielikku tuge,» ütles jalgrattaliit oma avalduses ning julgustas kõiki, kes on väärtkohtlemise all kannatanud, sellest avalikult rääkima.

Wigginsist sai esimene britt, kes võitis 2012. aastal Tour de France'i, samuti võitis viis olümpiakulda Ateena, Pekingi, Londoni ja Rio mängudelt. Ta lõpetas spordi 2016. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles