Kotsarit ootab ees profikarjääri vägevaim mäng: mulle meeldivad sellised väljakutsed (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Maik-Kalev Kotsar palliga.
Maik-Kalev Kotsar palliga. Foto: IMAGO/Eibner-Pressefoto/Scanpix

Maik-Kalev Kotsar ja Hamburg Towers jõudsid debüüthooajal rahvusvahelisel tasemel kohe play-off'i, täna õhtul kohtutakse EuroCupi kaheksandikfinaalis Euroliiga kaliibri Valenciaga. 

2013. aastal loodud, alles kolmandat hooaega Saksamaa kõrgliigas müttav Towersi klubi sõnastas matši eel olukorra tabavalt: kaotada pole midagi, on vaid võita.

Enne tänavust oli Hamburgi meestest EuroCupi tasemel mänginud vaid suur äär Seth Hinrichs. Sellele vaatamata tehti korralik põhiturniir, 6 võidu ja 10 kaotusega lõpetati A-alagrupi seitsmendal kohal. 

Kaheksandikfinaalis tuleb vastu väga tihedalt komplekteeritud Valencia, kelle peamine eesmärk on taas Euroliigasse tõusta. Ent võistluse formaat – kõigis play-off'i ringides peetakse vaid üks mäng – soosib üllatusi. 

Hamburgi eduka hooaja üks peamisi «süüdlasi» on 23-aastane Kotsar. Eesti koondise tsenter kogus 15 põhiturniiri mängus keskmiselt 26 minutiga 12,7 punkti ja 6,7 lauapalli. Tema kasulikkuse tegur 16,5 oli tiimi paremuselt teine näitaja.

Matši eel kuulutati EuroCupi kodulehel Kotsari vastasseis Valencia keskmängija, 27-aastase Mike Tobeyga võtmerolli. «Korvi all tuleb suur lahing,» sõnastati duell.

Väikese NBA kogemusega Tobey mängib Valencias 2018. aastast alates. Lisaks kutsus Sloveenia koondis ta suvise olümpia eel enda rüppe. Ameeriklasest tsenter oli neljanda kohaga lõppenud turniiril väga tähtsas rollis, kuues mängus pääses ta platsile keskmiselt 29 minutiks, viskas 13,7 punkti ja noppis 10,5 lauapalli.

Kotsari kogemustepagas on oluliselt kõhnem. Väga tähtsate mängude karastust sai ta aga debüüthooajal USA üliõpilasliigas, kus South Carolinaga jõuti nelja parema hulka.

«Oleme hooaja jooksul pidanud palju mänge. See mõjutab minu keha ja kogu tiimi. Samas oleme saanud väga väärtusliku kogemuse, mis on meid muutnud paremaks. Arvan, et see teekond on end ära tasunud,» ütles Kotsar tänase kohtumise eel.

«Ootan põnevusega Valencia pikkadega duelli. Neil on kõvasti kogemust, aga ka Saksamaa liigas leidub palju selliseid, ning isegi Euroliiga tasemel mängijaid. Mulle meeldivad sellised väljakutsed. Elu või surma peale lahingud. Selle nimel kogu hooaja töötataksegi.»

Valencia võõrustab Hamburgi täna kell 21.30.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles