AMETLIK ⟩ Wimbledoni venelasi ei lubata! (2)

Postimees Sport
Copy
Daniil Medvedev.
Daniil Medvedev. Foto: Debby Wong/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Rahvusvaheline tenniseliit (ITF) on üks neist, kes lubas pärast sissetungi Ukrainasse jätkata venelastel (ja valgevenelastel) oma võistlusel osalemist. Väga väärika ajalooga Wimbledoni turniirile neil tänavu siiski asja ei ole.

Wimbledoni otsusest venelased ja valgevenelased kõrvale jätta hakkasid sahinad levima juba päeval, kuid õhtul tegid korraldajad uudise avalikuks.

«Praeguse põhjendamatu ja pretsedenditu sõjalise agressiooni puhul oleks vastuvõetamatu, et Venemaa režiim võiks saada mingit kasu Venemaa või Valgevene sportlaste osalemisest,» seisis Wimbledoni tenniseturniiri korraldava All England Lawn Tennis Club (AELTC) teadaandes.

«Seetõttu on küll suure kahetsusega meie siht lükata tagasi Venemaa ja Valgevene sportlaste osalemine Wimbledonil,» lisati seal.

Sellega seati pretsedent, sest seni pole ühegi turniiri korraldajad ITFile n-ö vastu astunud. 145-aastase ajalooga Wimbledoni suure slämmi turniir on tänavu planeeritud juuni lõppu, juuli algusesse.

Pärast 24. veebruaril Ukrainas alanud sõda on Venemaa ja Valgevene tennisistid saanud rahulikult võistlemist jätkata. Ainsa sanktsioonina võeti neilt oma riigi sümboolika.

Ühtlasi jääb Wimbledonist eemale Daniil Medvedev, kes paar kuud tagasi tõusis korraks isegi meeste maailma esireketiks. Praegu hoiab 26-aastane venelane teist kohta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles