Rahvusvaheline olümpiakomitee on venelaste suhtes kahepalgeline

Postimees Sport
Copy
Rahvusvahelise olümpiakomitee president Thomas Bach.
Rahvusvahelise olümpiakomitee president Thomas Bach. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) ärgitas pärast sissetungi Ukrainasse spordiliite, et nad isoleeriks võistlustelt Venemaa ja Valgevene sportlased. Katusorganisatsioon ise aga oma soovitust ei järgi.

Eelmisel nädalal esitas Šveitsi spordiminister Viola Amherd ametliku avalduse, et ROKist löödaks välja Venemaa ametnikud. See lükati aga tagasi.

«Olümpiaharta kohaselt ei ole ROKi liikmed riigi esindajad. Vastupidi, ROK valib nad üksikisikutena ja seejärel delegeerib saadikuteks oma riigi spordiorganisatsioonide juurde. Praegu ei korraldata ühtegi ROKi koosolekut, kus osaleksid Venemaa liikmed,» ütles ROKi kõneisik portaalile Inside The Games.

Nõnda kuuluvad endiselt ROKi esindusse näiteks Jelena Isinbajeva, Aleksandr Popov, Šamil Tarpištšev ja Vitali Smirnov. Ja nende nimede kõrval ilutseb kodulehel Venemaa lipp.

Kahepalgelisus ei üllata vaid šveitslasi, vaid suurt osa spordimaailmast. Muide, ROK teatab: «Jätkame nende inimeste ja organisatsioonide paljastamist, kes on sõja eest vastutavad ja rikuvad olümpiarahu.» Need read on tegude valguses päris grotesksed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles