Viljandi ja Serviti pidid kõvasti vaeva nägema, aga said võidulisa

Postimees Sport
Copy
Viljandi HC ja Raasiku/Mistra vastasseisus oli võitlust ja põnevust piisavalt.
Viljandi HC ja Raasiku/Mistra vastasseisus oli võitlust ja põnevust piisavalt. Foto: Meelis Heli/EKL

Kolmapäeval peeti käsipalli meeste meistriliigas 15. voor ehk lõpetatud on kolm ringi, kuigi pidamata on ka mõned edasilükatud kohtumised. Liider Viljandi HC alistas kodusaalis Raasiku/Mistra 29:21 (11:9), Põlva Serviti oli võõrsil 31:27 (18:16) parem HC Tallinnast ning HC Kehra/Horizon Pulp&Paper sai kodus jagu SK Tapast tulemusega 32:24 (16:8).

Mulluste Eesti meistrivõistluste kahe parema vastasseisus Kalevi spordihallis alustas HC Tallinn rünnakul marulise tempoga. Viis mängijat said viie minutiga käe valgeks ning kodumeeskond juhtis 5:1. Eduseisul 7:3 joodeti aga mullusele hõbedale sama mürki – Serviti vasakäär Henri Sillaste realiseeris kolm kiirrünnakut järjest.

Mõlemapoolsete tõusude ja mõõnadega kulgenud mängu võitis Serviti

Tallinn sai uuesti kolmega ette pärast Vladislav Barõlovi tabamust, kui valgevenelane 13. minutil 10:7 viskas. Viis minutit hiljem tuli Carl-Eric Uibo väravast aga 10:10 viik ning peagi viis kogenud Kristjan Muuga põlvalased veel ühe kiirrünnaku lõpetuseks 12:11 juhtima.

Tallinn jõudis neljal korral viigini, ent puhkama mindi Serviti 18:16 eduseisul. Teise pooltunni algust kontrollisid selgelt külalised ja 39. minutil tuli Uibo viskest 23:18. Siis jäi Serviti aga üheksaks minutiks väravata ning taasärganud Tallinn tegi 6:0 vahespurdi. Jürgen Rooba viis 47. minutil pealinlased 24:23 juhtima.

Oli jälle tiitlikaitsja kord ohjad võtta ning Anatoli Tšezlovi tabamus andis 26:24 edu Servitile. Emotsioonid keesid kõrgel temperatuuril, põlvalased jäid platsile neljakesi ja Marek Karu seadis kuus minutit enne lõppu uuesti jalule viigi. Mängu lõppfaasis tabas mitu korda Hendrik Varul ja Servitile kallutas mängu enda kasuks.

Liider Viljandist punktiga maha jääv Serviti sai raske võidu tulemusega 31:27. Sillaste viskas võitjate kasuks üheksa, Varul kuus ning Uibo, Tšezlov ja Robin Oberg kolm väravat. Tallinna poolel jäi Rooba ja Barõlovi arvele kuus tabamust, Karu lisas viis väravat.

Viljandi sai raskelt 12., Kehra veidi kergemalt teise võidu

Erinevalt kahe esikolmiku meeskonna omavahelisest kohtumisest pealinnas, olid väravad liigaliider Viljandi HC kodusaalis suisa maiuspalaks. Üheksaminutilise mängu järel juhtis Raasiku/Mistra 2:1. Kaitses hästi seisnud külalised olid veel 20. minutil 6:5 ees, kuid siis hakkas Viljandi mäng paremini toimima ning poolajavileks juhiti 11:9.

Võõrustajad said neljaga ette, ent Raasiku/Mistra oli Viljandisse tulnud võitlushimuliselt. Visati neli väravat järjest ja Vladislav Naumenko tabamusest tuli 42. minutil 16:16 viik. Veel kolm korda särasid tablool viiginumbrid, viimasel kümnel minutil murdis Viljandi siiski raasikulaste vastupanu.

Liidrikohta hoidev Viljandi võitis lõpuks 29:21, Kristo Voika panustas kuue, Ott Varik viie ning Hendrik Koks ja Andrei Basarab nelja väravaga. Raasiku kasuks tabas Naumenko seitse, Marko Slastinovski neli ja Markus Kask kolm korda.

HC Kehra/Horizon Pulp&Paper võõrustas SK Tapat, keda tänavu oldi vaid korra võidetud. Väravavahid olid algul võtmerollis, sest nii Mikola Naum kui ka Artur Oganezov tegid häid tõrjeid. Seisult 3:3 spurtis Danil Gumjanovi vedamisel Kehra, aga veerandtunnise mängu järel oli edu minimaalne, 6:5.

Seejärel lükkasid kehralased sisse järgmise käigu või isegi kaks ja poolajaks juhiti 16:8. Tapa võitles, ent lähemale kui viis väravat ei saadud ning Kehra sai tähtsa võidu tulemusega 32:24. Gumjanov ja David Mamporia viskasid võitjate poolel kaheksa ning Sergio-Silver Kreegimaa kuus väravat. Tapal tabas Marcus Rättel kaheksa ja Ilja Kosmirak kuus korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles