Djokovic ei toeta Wimbledoni otsust venelasi ja valgevenelasi turniirile mitte lasta (2)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: ANDREJ CUKIC

Wimbledoni tenniseturniiri korraldav All England Lawn Tennis Club (AELTC) andis kolmapäeval teada, et ei luba Ukrainas toimuva tõttu venelasi ja valgevenelasi tänavu võistlusele. Nagu alati, leidub sellise otsuse puhul neid, kes on selle poolt, kui ka neid, kes vastu.

«Praeguse põhjendamatu ja pretsedenditu sõjalise agressiooni puhul oleks vastuvõetamatu, et Venemaa režiim võiks saada mingit kasu Venemaa või Valgevene sportlaste osalemisest,» sõnas AELTC oma teadaandes.

Meeste tennise esireket, serblane Novak Djokovic seda otsust aga ei toeta. «Olen alati esimeste seas, kes sõda hukka mõistab. Olles ise sõjaaegne laps, tean täpselt, millise emotsionaalse trauma see inimesele jätab. Meie serblastena teame täpselt, mis 1999. aastal juhtus,» vahendab Ukraina portaal Sport Djokovici sõnu.

«Tavalised inimesed kannatavad alati ning meilgi on Balkanil olnud mitu sõda. Küll pean ütlema, et ma ei saa toetada Wimbledoni otsust. See [mis Ukrainas toimub] pole sportlaste süü. Kui poliitika ja sport omavahel segunevad, siis lõppeb see tavaliselt halvasti,» leiab Djokovic. 

Wimbledoni turniiri korraldajate otsuse on hukka mõistnud ka meeste profitennise katuseorganisatsioon ATP. «Meie sport on uhke põhimõtete üle, milleks on ausus ja kus mängijad on ennekõike tiitlitega indiviidid ATP edetabelis. Meie hinnangul on AELTC ja Wimbledoni otsus ebaaus ja võib tennisele luua kohutava pretsedendi,» seisis ATP teadaandes.

«Etniline diskrimineerimine on vastuolus kokkuleppega, mis meil Wimbledoniga oli. Seal on öeldud, et mängijate osalemine pannakse paika ainult ATP edetabeli põhjal,» lisas ATP ja kinnitas, et nii venelased kui ka valgevenelased saavad neutraalsena nende turniiridel edasi võistelda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles