Olümpiavõitja ei tahagi Putiniga kohtuda? Marus Venemaa suusajuhid: see on puhas vale!

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Denis Spitsov embamas suusavahetusega sõidu järel tema ees lõpetanud Aleksandr Bolšunovi.
Denis Spitsov embamas suusavahetusega sõidu järel tema ees lõpetanud Aleksandr Bolšunovi. Foto: Jeon Heon-kyun/epa/scanpix

Pekingi olümpial Venemaa teatemeeskonna koosseisus olümpiavõitjaks kroonitud suusataja Denis Spitsov on Norra meedia väitel kodumaal põhjustamas väiksemat või suuremat sorti skandaali.

Nimelt kirjutab väljaanne VG, et 25-aastane suusataja ei kavatse ilmuda pühapäevasele tänuüritusele, kus Venemaa riigipea Vladimir Putin tänab olümpial medaleid teeninud sportlasi.

Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe naeris säärased väited aga välja. «Mõistagi on tegemist valeinformatsiooniga. Denis, sarnaselt kõikide teiste sportlastega, viibib hetkel karantiinis ning valmistub pühapäevaseks tänuürituseks,» sõnas ta.

Spitsovi treener Juri Borodavko läks säärast väidet kuuldes aga marru ning nõudis, et inimeselt, kes sellega lagedale tuli, tuleks tema ajakirjanikuakrediteering ära võtta. 

«Ta peab vabandama, sest see informatsioon ei vasta mitte mingi hinna eest tõele!» põrutas juhendaja. «Mis puudutab presidendiga kohtumist, siis kõik on hästi. Denis valmistub selleks ning kõik läheb plaanide kohaselt.»

Spitsov ise, kes lisaks kullale sai Pekingis kaela ka 30 km suusavahetusega sõidu hõbemedali, pole teemat veel kommenteerinud.

Muideks, kui tavaliselt premeerib Venemaa olümpiavõitjaid uhkete luksusautodega, siis tänavu tuleb kuldmedalistidel leppida rahalise boonusega. Põhjuseks siis venelastele osaks langenud sanktsioonid, mille tõttu pole võimalik riiki piisavalt palju neljarattalisi tarnida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles