Kotsari särav esitus (ja hooaeg) püüdis pilke: Euroopa tugevuselt teine eurosari jääb talle kitsaks

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Maik-Kalev Kotsar.
Maik-Kalev Kotsar. Foto: IMAGO/Daniel Reinelt/ Eibner-Pressefoto/Scanpix

Maik-Kalev Kotsar ja Hamburg Towers lõpetasid debüütaasta EuroCupil, Euroopa tugevuselt teises korvpalli eurosarjas väärikalt, andes kaheksandikfinaalis  lahingu ühele favoriidile Valenciale. Meie mees oli selles lahingus, aga kogu hooaja lõikes tiimi liider.

Eilses 80:98 kaotusmängus viskas Kotsar üleplatsimehena 23 punkti (visked väljakult 11/10), noppis 6 lauapalli ja tegi kaks vaheltlõiget. Tema kasulikkuse tegur 28 oli samuti kahe võistkonna peale parim. 

Kokku käis Kotsar platsil 16 mängus. Eesti koondise keskmängija viskas keskmiselt 27 minutiga 13,4 silma ja korjas 6,6 lauapalli, kasulikkuse tegur oli 17,2. Stabiilselt tugevad esitused pälvisid tähelepanu kogu hooaja vältelt, eilsega tõstis ta oma aktsiaid veelgi. 

«Maik Kotsar lõpetas lühikese ja eduka EuroCupi karjääri stiilselt. Järgmisel aastal Euroliigasse!» märkis üks Twitteri kasutaja. 

«Kui [Steve] Enoch suvel lahkub, peab Baskonia hankima Hamburgist Kotsari,» arvas teine. 

«Tahtsin väga näha [Caleb] Homesley't, kes tundub suurepärane mängija. Aga jäin hoopis lummatult (nagu ilmselt kõik) Kotsarit jälgima,» säutsus kolmas.

Ent kiitus ei piirdu vaid korvpallisõpradega. Nii mõnedki Saksamaa meediakanalid viitasid, et Kotsari tiivad kannavad tuleval hooajal kõrgemale.

«Eestlane (kelle leping lõppeb) mängis end Euroopa tippklubide nimekirja,» kirjutas Bild.

«Tsenter Maik Kotsar jättis hüvasti Euroopa tugevuselt teise eurosarjaga, mis jääb talle tuleval hooajal kitsaks,» teatas Hamburger Abendblatt.

Euroliiga jutud pole sugugi juhuslikud. Detsembris soovis Kotsarit enda ridadesse Istanbuli Fenerbahce, ent Hamburg ei lasknud teda minema. Lisaks on teada, et nii mõnedki teised Euroopa tipud on meie mehel teraselt pilku peal hoidnud ja hoidmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles