Valgevene tenniseliit andis Wimbledonile jõulise vastuse: teie otsus ei lahenda konflikte, vaid õhutab vaenu (6)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Valgevenelanna Arõna Sabalenka ei saa Wimbledonis kaasa mängida.
Valgevenelanna Arõna Sabalenka ei saa Wimbledonis kaasa mängida. Foto: MATTHEW STOCKMAN/AFP/Scanpix

Wimbledoni tenniseturniiri korraldajad teatasid eile, et Ukraina sõja tõttu ei oota nad enda võistlustele Venemaa ja Valgevene esindajaid. Neist viimase alaliit (BTF) avaldas täna jõulise vastuse.

«Valgevene tenniseliit mõistab kategooriliselt hukka Wimbledoni korraldajate otsuse jätta kõrvale Valgevene ja Venemaa tennisistid. Sellised destruktiivsed otsused ei aita kuidagi kaasa konfliktide lahendamisele, vaid õhutavad rahvuslikku vaenu ja sallimatust,» algas BTFi avaldus.

«Absoluutselt poliitilised otsused viivad meie spordiala globaalselt tasakaalust välja. ATP ja WTA on otsust teravalt kritiseerinud. Selle mõistsid hukka ka Novak Djokovic ja Martina Navratilova. See läheb vastuollu rahvusvaheliste tenniseorganisatsioonide ühisavaldusega, mis lubas Valgevene ja Venemaa sportlastel neutraalsetena võistlemist jätkata.»

Pikas kirjas nähakse süüdlasena Suurbritannia valitsust. Valgevene tenniseliit süüdistab riigijuhte topeltstandardites, viidates diskrimineerimisele. 

Lisaks tuuakse pöördumises välja lähiajaloo teised sõjad: «Iraanis, Afganistanis, Süürias, Jugoslaavias ja teistes riikides on toimunud relvakonflikte, kuid kunagi varem pole turniiri korraldajad USA, Suurbritannia ja teiste riikide sportlasi kõrvale jätnud.»

Avalduse lõpus seisab, et BTF «proovib õiglust jalule seada» juristide toel.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles