Bolšunov ei osale Putini pidulikul vastuvõtul

Postimees Sport
Copy
Aleksandr Bolšunov võitis Pekingi olümpial kolm kulda, hõbeda ja pronksi.
Aleksandr Bolšunov võitis Pekingi olümpial kolm kulda, hõbeda ja pronksi. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Venemaa olümpiasangar, murdmaasuusataja Aleksandr Bolšunov jääb eemale Vladimir Putini pidulikult vastuvõtult, kus tänatakse Pekingis edukalt esinenud sportlasi.

«Sašal on juba varasemalt planeeritud operatsioon, seega ei saa ta tseremoonial osaleda,» selgitas Venemaa suusaliidu juht Jelena Välbe portaalile TASS.

Pühapäeval toimuv üritus on juba tekitanud palju kõneainet. Vastuvõtule kutsutute osas hoitakse pingsalt arvet. Suhtluskanalis Telegram liiguvad kuuldused, nagu keelduksid osa Venemaa olümplasi oma tulevikule mõeldes Kremlis toimuvast kohtumisest.

Kinnitamata allikate andmetel kuulus nende sekka ka Pekingis murdmaasuusatamise teatemeeskonnaga kulla võitnud Denis Spitsov, kes kuulub Venemaa sisevägede reservi. Välbe ruttas infot kiirelt ümber lükkama.

«Üks inimene kirjutas oma Telegrami kanalis sellist infot, paljud jagasid seda. Peate autorile helistama ja küsima: «Kust ta selle info sai? Mis allikast? Aga seal pole autorit, on teatud vaid viide ühele Telegrami kanalile ja kõik,» rääkis Välbe.

«See teave on loomulikult valeinfo. Denis, nagu paljud sportlased, on praegu karantiinis ja valmistub autasustamiseks, mis toimub 24. aprillil. Ma ei saa aru, et tundmatud inimesed kirjutavad sinna midagi. Huvitav, kust nad selle teabe said.»

On saanud traditsiooniks, et Putin võõrustab pärast olümpiat edukaid Venemaa sportlasi ja kingib kuldmedalistidele luksusmaasturid. 11. septembril võõrustas Venemaa president Tokyo olümpiavõitjaid ning nemad said tänutäheks BMW X5 ja X3 mudelid.

Sanktsioonide tõttu seekord luksusautosid ei jagata, küll aga heldelt raha. Kuldmedali preemia on neli miljonit rubla ehk tänase seisuga ligi 46 000 eurot.

Venemaa olümpiakoondise sportlased võitsid Peikingi olümpial 32 medalit (kuus kulda, 12 hõbedat, 14 pronksi). Koguarvult teenis Venemaast rohkem medaleid vaid Norra (37: 16 kulda, kaheksa hõbedat, 13 pronksi).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles