Haavatud Kalev/Cramo sai Pärnult minirevanši, Rapla jättis põhiturniiri lõppu veel põnevust

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kalev/Cramo (valges) sel korral Pärnule võimalust ei jätnud.
Kalev/Cramo (valges) sel korral Pärnule võimalust ei jätnud. Foto: Urmas Luik

Eesti korvpalli meistriliigas alistas Kalev/Cramo võõral väljakul 91:64 Pärnu Sadama. Rapla Avis Utilitas sai kodusaalis 77:76 jagu Tartu Ülikool Maks & Mooritsast. Põhiturniir lõppeb pühapäeval.

Pärnu oli tänavu varem peetud neljast mängust koguni kolmes valitseva meistri maha murdnud. Kõige magusamad võidud saadi Eesti-Läti liiga veerandfinaalis.

Täna haaras Kalev/Cramo aga kohe mängu algusest ohjad. Kaitses hätta jäänud pärnakad lasid endale avaveerandiga visata 27 punkti ja poolajaks oldi juba 33:49 kaotusseisus.

Pärast pikemat pausi jätkus mäng üsna sarnases rütmis. Vahe küll esiti oluliselt suuremaks ei kärisenud, ent külalised kontrollisid kindlalt sündmuste käiku ja said minirevanši.

Kalev/Cramo andis mänguks üles kümme meest, kellest kasutati aga vaid kaheksat. Eemale jäid tagamehed Donovan Jackson, Silas Melson ja Marcis Vitols, lisaks ei teinud kaasa korvialune jõud Kristjan Kangur. Avapoolajal vigastas sõrme ka tsenter Rauno Nurger, kes piirdus lõpuks 11 minut ja 24 sekundiga.

Võitjate poolelt tõusis üleplatsimeheks 30 punkti visanud Kregor Hermet. Pärnu parim oli 20 silmaga Robert Valge.

Kalev/Cramo oli juba kindlustanud põhiturniiri esikoha, mis viib nad otse poolfinaali. Pärnul säilinuks võiduga võimalus püüda KK Viimsi/Sportlandi, ent neljandast kohast enam pääsu pole. Nende ette platseerus TalTech.

Lisaks on paigas, et viimase, seitsmendana pääses play-off'i Tallinna Kalev. Ainus küsimärk püsib viienda-kuuenda koha osas. Selle selgitavad Tartu (14 võitu 18 kaotust) ja Rapla Avis Utilitas (14/19).

Viimased kaks läksid täna vastamisi omavahel. Kuigi tartlased juhtisid enamikku kohtumisest, tuli pinevas lõpuheitluses tunnistada võõrustajate 77:76 paremust.

Rapla jaoks on põhiturniir lõppenud. Tartlased saavad aga oma saatuse ise otsustada: kui pühapäeval Viimsit võidetakse teenitakse viies, kaotuse korral aga kuues koht. 

Lisaks võõrustab Pärnu pühapäeval Kalevit.

Tuleval nädalal algavad veerandfinaalid peetakse kolme võiduni. Vastamisi lähevad 2. (TalTech) ja 7. (Kalev), 3. ja 6. ning 4. ja 5. meeskond. Neist viimase paari edukam kohtub poolfinaalis Kalev/Cramoga.

Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles