Ott Tänak: teeme tööd, MM-tiitlist pole mõtet praegu rääkida

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport / Romain Thuillier

Ott Tänak läheb autoralli MM-sarja hooaja kolmandale etapile Horvaatias vastu olukorras, kus esimene eesmärk on Hyundai i20 hübriidauto finišisse toimetada.

Aasta algus oli pehmelt öeldes konarlik. Tänakul on Monte Carlo ja Rootsi rallidega koos vaid viis silma, need kõik õnnestus teenida meie läänenaabrite juurest punktikatsega. Liidril Kalle Rovanperä (Toyota) kontol on juba 46 punkti.

«Hooaeg pole seni hästi läinud. Mõistame ja teeme selle parandamise nimel tööd. MM-tiitlist pole praegu mõtet isegi rääkida,» vahendab wrc.com meie rallimehe mõtteid.

Tänak näitas eilsel testikatsel Horvaatia asfaldil kolmandata aega. Rovanperäle kaotas ta 0,8 ja tiimikaaslasele Thierry Neuville'ile 0,7 sekundiga. Võistluse eel oli aga palju juttu, et Hyundai pole sel rajakattel saanud väga palju katsetada.

«Monte asfaldietapi eel käis peamiselt võistlus selle nimel, kas saame üldse starti. Nüüd on olukord veidi muutunud, oleme saanud auto kallal veidi töötada,» märkis Tänak.

«Kutid on tehases kõvasti vaeva näinud, et jõudlust parandada. Õnneks on veel hooaja algus, oleme seni sõitnud vaid kaks rallit, tihe kalender ootab veel ees. Horvaatiaks läks testimine hästi, vaatame, mis teha suudame.»

Esimene kiiruskatse algab kell 9.33. Nagu ikka, vahendab Postimees võistlust otseblogis ja ralliraadios.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles