EUROLIIGA VEERANDFINAALID ⟩ Barcelona sai koduplatsil kindlalt lüüa. Jasikevicius: Bayern oli valmis surema, meid tapavad detailid

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Šarunas Jasikevicius.
Šarunas Jasikevicius. Foto: Enric Fontcuberta/Epa/Scanpix

Korvpalli Euroliigas alustati kolme võiduni peetavate veerandfinaalseeriate teise ringiga. Esimeste lahingutega andis koduväljaku eelise käest nii Barcelona kui ka Milano Armani.

Põhiturniiri võitja Barcelona sai teisipäeval Müncheni Bayernist jagu üsna kindlalt, ent eile õhtul olid kaalukausid muutunud. Külalised Saksamaalt tegutsesid väga agressiivselt ning võitluslikult – tahtsid koduperemeestest rohkem! See kajastus ka tulemuses.

Bayern jäi kaotusseisu vaid korra, 6. minutil 11:13. Suuremat osa ülejäänud mängust kontrolliti. Võidule valati tugev vundament teise veerandaja 25:17 võiduga. Lõpuks pandi oma paremus maksma 90:75. 

Hiilgava esituse tegi avamängus nullile jäänud Deshaun Thomas, kes tabas kolmeseid 7/6 ja viskas üleplatsimehena 25 punkti. Neli kaugviset sopsanud Saksamaa koondislane Andreas Obst lisas 15 silma.

Barcelona kasuks skoorisid Nikola Mirotic ja Nicolas Laprovittola võrdselt 16 punkti. 

«Ehk ei tasuks süvitsi minna, aga võib-olla tekib meil alateadlik austus nende vastu, kes kõvasti võitlevad. Ma arvan, et Bayern oli rohkem valmis võitlema ja platsil surema. Detailid tapavad meie meeskonda. Pooleteist aastaga peaksin olema võimeline neid paramini selgitama. Aga uskuge, ma proovin,» ütles Barcelona peatreener Šarunas Jasikevicius portaalile Basketnews.

Leedulasest pealikule tekitasid enim pahameelt võistkonna 16 pallikaotust. Lisaks eksiti rünnakul kokkulepitud asjades ning vastastele lubati liiga palju kergeid korve.

«Üldiselt, kui annad koduses play-off'i mängus vastasele tasuta 19 punkti, on midagi paigast ära. Ilmselt pole treeneri ettevalmistus piisav. Ilmselt pole mängijate suhtumine õige. Detailid on meid juba pikka aega söönud,» lisas Jasikevicius.

Igatahes minnakse Münchenisse seeria kaht järgmist mängu pidama 1:1 seisult.

Sarnane olukord on ka Milano ja Istanbuli Anadolu Efesi paaris. Tõsi, koduväljakueelist omanud itaallased said teisipäeval lüüa, ent eile õnnestus vastased 73:66 maha suruda.

Kohtumine kulges võrdselt terve matši vältel. Veel 1.51 enne lõpuvilet viis Shane Larkin kolmesega Efesi 66:64 juhtima. Rohkem külalistel aga skoorida ei õnnestunudki.

Matši kangelaseks tõusis 21 punktist 19 teisel poolajal visanud Shavon Shields. Efesi poolelt oli 19 silmaga parim Larkin.

Täna jätkuvad mängud ülejäänud kahes paaris. Piraeusi Olympiacos üritab kodus 2:0 edu haarata Monaco ees, Madridi Realil on sama plaan Tel Avivi Maccabiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles