BLOGI ⟩ Kontaveit andis lahingu, kuid Sabalenka jäi taas alistamatuks (2)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Rob Prange/Dppi/Scanpix

Anett Kontaveit (WTA 6.) kaotas Stuttgarti WTA 500 turniiri veerandfinaalis Arõna Sabalenkale (WTA 4.) 4:6, 6:3, 1:6.

Tund ja 47 minutit kestnud matšis osutus kõige pikemaks avasett, mis kestis 43 minutit. See algas kolme järjestikuse servimurdega ehk Sabalenka pääses 3:1 juhtima. Edasi suutsid mõlemad tennistid pallingut hoida, mistõttu kuulus avasett 6:4 valgevenelannale.

Kontaveit oli sel turniiril kaotanud avaseti ka eelnevates matšides, kuid suutis alati kaotusseisust välja ronida. Nii ka sel korral. Esmalt murdis ta vastase kuuendas geimis, kuid lubas end kohe vastu murda. Sabalenka ei suutnud aga keskendumist hoida ning kaotas omakorda koheselt servi ning Kontaveidile läks kirja 6:3 setivõit.

Otsustavas vaatuses oli Sabalenka eestlannast kindlalt üle, teenides 27 minutiga 6:1 setivõidu.

Kontaveit lõi matši jooksul viis ässa ning tegi kaks topeltviga. Sabalenka sai kirja koguni kümme ässa ning tegi kuus topeltviga.

Esimest servi lõi Kontaveit 65 protsendiga ning võitis 63 protsenti (35/56) punktidest. Teiselt servilt võitis eestlanna 43 protsenti (13/30) punktidest. Sabalenka tabas esimest pallingut 75 protsendiga ja võitis 75 protsenti (40/53) punktidest. Teiselt pallingult õnnestus tal saada 39 protsenti (7/18) punktidest.

Kontaveit ja Sabalenka on omavahel kohtunud nüüd viis korda ning kõik matšid on võitnud valgevenelanna. Ometi ei olnud Sabalenka nõus väitega, et talle sobib Kontaveidi vastu mängida. «Ma ei ütleks, et Kontaveidiga mängimine mulle sobib. Iga meie mäng on olnud raske lahing. Ausalt öeldes ma isegi ei teadnud, mitu korda me eelnevalt mänginud olime,» lausus ta.

Tänase kaotusega lõppes Kontaveidi 22 mängu kestnud siseväljakute võiduseeria. Temast kauem on WTA tuuril sisehallides kaotuseta püsinud vaid Stefanie Graf (43 mängu) ja Monica Seles (32). Kontaveidiga ühel pulgal on Lindsay Davenport ja Justine Henin.

Stuttgardi turniiri poolfinaalis kohtub Sabalenka maailma kolmanda reketi Paula Badosaga, kes alistas 7:6 (11), 1:6, 6:4 Ons Jabeur (WTA 10.).

Enne mängu

Sabalenka oli avaringist prii, mistõttu vajas ta veerandfinaali jõudmiseks vaid üht võitu. Valgevenelanna sai eile 6:1, 3:6, 6:2 jagu Bianca Andreescust.

Kontaveit on pidanud kaks kolmesetilist lahingut, kusjuures mõlemal puhul kaotas ta esimese vaatuse. Kolmapäeval alistas Eesti esireket Angelique Kerberi, eile Jekaterina Aleksandrova. 

Omavaheliste mängude ajalugu on ühekülgne: Kontaveit pole Sabalenkat võitnud neljas mängus kordagi. Viimati kaotas eestlanna aasta tagasi sel samal turniiril 5:7, 6:4, 1:6.

Samas on Kontaveidil käimas hiilgav seeria, võit Aleksandrova üle tähistas siseväljakutel 22. järjestikust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles