Kaunases randus rahalaev? Žalgirisel on nüüd kaks omanikku

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Kaunase Žalgiris korvpallurid. Fookus on keskmängijal Joffrey Lauvergne'il.
Kaunase Žalgiris korvpallurid. Fookus on keskmängijal Joffrey Lauvergne'il. Foto: Imago Images/Panoramic/Scanpix

Kaunase Žalgirise korvpalliklubi teatas, et Leedu IT-firma Tesonet ostis klubist 25 protsenti.

Ülejäänud 75 protsenti kuuluvad Euroliigas palliva Leedu klubikorvpalli au ja uhkuse teatel endiselt klubijuhile Paulius Motiejunasele, kes on ostnud osalust ka legendaarselt Arvydas Saboniselt. Ehkki kunagine keskmängija on nüüd osaluseta, lööb ta aktiivselt kaasa klubi juhtimises ning talle tehti pakkumine asuda Žalgirise aupresidendiks.

Eks ole näha, mida tähendab Tesoneti tulek Žalgirise majandusseisule. Käimasoleval hooajal olid nad Euroliigas kehvikute hulgas ning tunnustatud portaali Basketnewsi väitel oli klubi eelarve kümme miljonit eurot, millest vähem oli kasutada vaid Ateena Panathinaikosel (9,5 miljonit) ja Belgradi Crvena zvezdal (8,4 miljonit). Olgu võrdluseks toodud, et kõige priskemaks peeti Madridi Reali rahakotti (44 miljonit).

Tesoneti tulek pole ainus viimasel ajal toimunud suur muutus Žalgirise juures, sest 11. aprillil asus esindusvõistkonnas ametisse uus peatreener Kazys Maksvytis. Ta pidi küll alustama uuest hooajast, kuid tänaseks endise juhendaja Jure Zdovci tööga oldi nii rahulolematud, et leedulane sai pukki planeeritust varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles