Kuhu kiiret, Thierry? Neuville ületas Horvaatias kiirust 76 km/h

Postimees Sport
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Rallisõitjal Thierry Neuville'il tuleb pahatihti ette kiirusega liialdamist. MM-hooaja kolmandal etapil Horvaatias sõitis ta 80 km/h alas 156 km/h-ga.

Hyundai rooli keerav belglane pidi täna lõunal toimunud vahejuhtumi tõttu kergitama rahakotti 1900 euro võrra. Ehkki kiiruseületus oli suur, on ta rohkemgi kiirust ületanud: mullu Rally Estonial kihutas Neuville 90 km/h alas 190 km/h-ga.

Muide, Rahvusvahelise autoliidu kohtunikud märkisid Horvaatias, et Neuville ületas teenindusalasse sõites kiirust korduvalt. 

Terasemad rallisõbrad märkisid sotsiaalmeedias, et trahvi toonud kiirustamine registreeriti kell 12.51 ning ajakontrolli jõudis Neuville üheksa minutit hiljem. Pakutakse, et küllap üritas ralliäss lihtsalt võimalikult kiiresti teenindusalasse jõuda, et hilinemise eest trahvi ei saaks. Nii aga ei läinud, auto oli vaja õigesse kohta lükata ja ajakontrolli hiljaks jäämise eest teeniti 40 sekundit ajatrahvi.

Sellest hoolimata on Neuville Horvaatias pärast kaheksat katset teine. Kindel liider on MM-sarja juht Kalle Rovanperä, kellele kaotab Hyundai mees 1.04. Kolmandat kohta hoidev Ott Tänak on Neuville'ist 19,3 sekundi kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles